Neparasts stāsts IX / Mesija - Raksti - Neatkarīgie pētījumi

Pāriet uz saturu

Neparasts stāsts IX / Mesija

Neatkarīgie pētījumi
Publicēja ieeja raksts ·
Tags: Neatkarīgiepētījumimesija
Neparasts stāsts IX / Mesija
Sagatavojusi Irēna Saprovska

2012. gadā man piezvanīja draugi un pavēstīja, ka krievu avīzē ir reklāma, proti, par velti interesentiem izsūta „Bībeles nodarbības”- 12.stundas. Viņi veica pasūtījumu uz manu adresi. Drīz vien saņēmu sūtījumu un to izlasot, biju no tiesas pārsteigta... Un tā, lai mēs nenonāktu muļķa lomā, nolēmu ŠO iztulkot un informēt tos ļaudis, kam nav VISS VIENALGA.
Lai pārvaldītu radušos situāciju, būs jādomā vairāk kā parasti un būs jāsaprot, ka ŠOS, kas organizē kārtējo reizi kārtējās civilizācijas bojāeju, var uzvarēt tikai un vienīgi ar GARASPĒKU.

RAINIS: Nepietiek savu apspiedēju pārvarēt ar rupju varu, vajaga viņu pārvarēt garīgi un no viņa dzīves likumiem atsvabināties. Kas ir kūtrs vai nespējīgs to darīt, taps atkal apspiedēja vergs arī materiālā ziņā. Te draud jaunām patībām un tautām vislielākās briesmas. (KR 17. 238.)

Citāts no lugas „Jāzeps un viņa brāļi”:

Vai ļaunu negainot, nau izdzēsts labs?
Vai ļaunais nemācīts var tapt reiz labs?
Vai, zvēriem ļaujot, nezūd cilvēcība?
Vai, labo ziedojot, nau audzēts ļauns?

LASI UN DOMĀ – LAIKA IR PALICIS MAZ...

..................................................
AVOTS:
СЕРИЯ БУКЛЕТОВ
"ЗАНЯТИЯ ПО БИБЛИИ" No 1
Сеpия состоит из двух буклетов, каждый из которых содержит по шесть уроков. Их можно изучать в любом порядке, но лутший результат достигается при последовательном изучении уроков с 1 по 12.

Ответы на вопросы уроков высылайте по адрес: А.Д.1903, Вилниус 2012 ЛИТХУАНИА/ ЛИТВА
bbie@bbie.оrg          www.bbie.оrg

Tekstus no krievu valodas tulkoja Irēna Saprovska, pielikumi tekstā ir kā apstiprinošs vai skaidrojošs materiāls...
.........................................................

DIEVA PLĀNS
..visaptveroša mīlestība izraisīja Jēzus Kristus augšāmcelšanos, jo tas nebūtu iespējams atstāt kapā cilvēku, kas nav izdarījis neko sliktu (Деяния 2:24), tas būtu netaisni atstāt viņu mirušu - un Dievs uzmodināja to.
Un tāpēc, ar Dieva gribu, kādu dienu pasauli taisnīgi pārvaldīs Jēzus Kristus (Деяния 17-31). Viņa valdīšanas laikā, daudzas problēmas, ar kurām cilvēce saskaras šodien, tiks atrisinātas. Un tāds laiks ir nosaukts Bībelē par - Dieva Valstību.

PRAVIETOJUMS
Pēc iepazīšanās ar Bībeli.. kļūst skaidrs, ka viss ir zem pastāvīgas un modras Dievišķā kontroles, virzoties uz noteiktu, bet cilvēcei "negaidītu" galu, "negaidītu daudziem, izņemot dažus.
"Visuaugstais valda pār cilvēci un dod valdīšanu kam grib" (Daniels 4:22). Šie vārdi tika adresēti Nebukadneceram – Babilonas valdniekam..Starp citu, viņam bija teikts ne tikai tas.

BRĪNUMAINAIS REDZĒJUMS

Nebukadnecars gribēja zināt, kas gaida viņa plašo impēriju.. Nebukadnecars saņēma atbildi no Dieva..Viņš (Dievs) izvēlējās kā atbildes veidu sapni un kāpēc vīzija saturēja tik daudz simbolus, ka karalis tos ne tikai nesaprata, bet pat nevarēja atcerēties pēc pamošanās?
Nebukadnecara vietu Dieva nodomos noteica ne tik daudz viņš vai viņa impērijas diženums, kā fakts, ka viņa impēriskais īpašums ietvēra sevī Izraēlas zemi un izraēļus, kas bija pie viņa  nebrīvē jau 70 gadus. Dieva zeme un Dieva tauta bija Nebukadnecara rokās. Atbilde tika sniegta arī Danielam, ebrejam, vienīgajam cilvēkam, kas varētu izskaidrot sapni. Un šis fakts vēlreiz uzsver, ka "Dievs, kas atklāj noslēpumus " pirmkārt ir Izraēlas
(izraēļu) Dievs. Tikai šādi pasaulē ir nākušas svarīgākās Dieva atklāsmes.

MIEGA NOZĪME

Sapnī valdnieks redzēja kaut ko, ko viņš pats varētu aprakstīt kā "dievu".Tas bija elks (milzis), kas izgatavots no dažādiem metāliem: viņa galva bija no zelta, krūtis un rokas - sudraba, vēders un gurni - vara, apakšstilbi - no dzelzs, bet kājas daļa no dzelzs un daļa no māla. Tēls stāvēja taisni līdz brīdim, kad kaut kāds spēks novirzīja pie viņa kājām akmeni. Pēc sadursmes tēls sabruka putekļos, ko vējš aizpūta, bet akmens tikmēr "kļuva par lielu kalnu, kas piepildīja visu zemi." (Daniels 2:35).

1.PIELIKUMS -  MILZIS (attēls)

Ko tas varēja nozīmēt? Daniela paskaidrojumi noliek visu savās vietās. Milzis simbolizē cilvēces impērijas, kurām bija jāparādās turpmākajos gados. Tajā laikā visas pasaulē pazīstamās tautas bija Bābeles valdnieka padotībā, ko pārstāv zelta galva. "Tu esi zelta galva" (стих 38). Tam seko "sudraba" impērija un tad trešā un ceturtā. Ceturtajai impērijai bija jābūt "spēcīgai kā dzelzs", bet arī tā bija lemta bojāejai.

„Bet ka tu redzēji dzelzi, sajauktu ar staignu mālu, tas nozīmē, ka tie sajauksies caur cilvēku sēklu, bet nesaplūdīs, tāpat kā dzelzs nesajaucas ar māliem "(Daniels 2:41-43)  
Šis pravietojums vēl piepildās!

NEDAUDZ VĒSTURES

Četras lielas impērijas sekoja viena pēc otras. Bābeles (vispirms mēdieši un tad persi). Galu lika Aleksandrs Lielais – grieķu impērijas dibinātājs.. Tā..deva vietu Romas impērijai - visspēcīgākai no četrām impērijām.. Pirmkārt, Romas impērija tika sadalīta divās daļās: Austrumu Romu valdīja no Konstantinopoles, Rietumus - tieši no Romas (atcerieties: milzim bija divas dzelzs kājas). Vēlāk abas kājas nespēja apturēt iziršanas procesu..

NEBIJA PIEKTĀS SPĒCĪGĀS IMPĒRIJAS, KURAS VALDĪJUMĀ IEKĻAUTU IZRAĒLAS ZEMI! Daudzi mēģinājumi bija veikti, taču tie visi beidzās ar pilnīgu izgāšanos: spāņu Fīlips II, Napoleons I, Ķeizars Vilhelms II, Hitlers... Un šodien varat redzēt kā Eiropas valstis cenšas apvienoties, cenšoties ievilkt savā aliansē Izraēlu (kas neatrodas Eiropā), lai izveidotu vienotu, lielu veselumu. Kādus uzdevumus viņi sev stāda? Bet patiesība ir pravieša sacītajā: „Nav savienojami tie cits ar citu, tāpat kā dzelzs nesajaucās ar mālu ".


2.PIELIKUMS - Pols Džonsons - POPULĀRĀ ĒBREJU VĒSTURE,VEČE, MOSKVA 2001(110.lpp.)
Sv. Pāvels, savas pirmās dramatiskās vēstules korintiešiem sākumā, kur viņš citē Kungu: "Es iznīcināšu gudro gudrību un saprātīgo saprātu". Un piebilst: „Jo Dieva ģeķība ir gudrāka nekā cilvēku gudrība, un Dieva nespēks ir stiprāks nekā cilvēku spēks "Bet Dievs izvēlējās tos, kas nav gudri, lai kaunā liktu pasaules gudros un Dievs izvēlējās pasaules nespēcīgos, lai kaunā liktu pasaules spēcīgos, un atkal mēs redzam norādi uz ebreju dievišķo likteni , - gāzt pastāvošo lietu kārtību un tās kopējo vadību.”

3.PIELIKUMS /seminārs Latvijā – konspektēja I.Saprovska
SEMINĀRS „TERORISMS – TĀ BŪTĪBA UN VEIDI”
(Starptautiskais - 1977. 27.janvāris Strasbūra Konvencija par terorisma apkarošanu 21.07.1999 4.03.1999.)
Mērķis: izprast terorisma bīstamības pakāpi un Latvijas gatavību tā seku novēršanai.
Vieta: Kalnciema iela 30, Rīga, LZP telpās.
Auditorija: ZZS un uzaicinātie: drošības struktūru pārstāvji un citi interesenti;
Seminārā teiktais : „Terorisma aktualitāte pasaulē un Latvijā”, AZPC profesors Dr.ing. Jānis Melderis:
TERORISMS – tā ir metode, kur saknes pamatvērtību sistēmā.
Ir 4 demokrātijas veidi: 1) liberālais; 2) konstitucionālais; 3) etniskais (Izraēlā); 4)multikulturālais (Latvijā).

DAĻA NO PRAVIETOJUMA VĒL NĀKOTNĒ
Turklāt, Daniel vārdu precīza izpilde,.. mudina mūs ielūkoties ar neatslāpstošu interesi pēdējā viņa pravietojumu daļā. Kas ir šis mazais akmens, kas ar postošu spēku iesita milzim, to pārvēršot putekļos, un pēc tam kļuva par lielu kalnu, aizpildot visu zemi? Ja milzis ir cilvēku valstība, tad ir skaidrs, ka akmens nozīmē kādu spēku, kas stāv virs cilvēka, spēka, kas tiks nodibināts uz visu zemju valstu drupām un  tieši Tas sagraus un iznīcinās tās (cilvēku valstības). Lūk, Daniela skaidrojums: "Un šajās valstu dienās debesu Dievs izveidos valstību, kas nekad (mūžu mūžos) netiks iznīcināta: un valstība šī nebūs dota citai tautai: tā satrieks un izjauks visas šīs valstības, bet pati tā stāvēs uz visiem laikiem"

Jēzus pats bieži salīdzina Sevi ar akmeni, „ko noraidīja celtnieki", ar tādu akmeni, ka "ikviens, kas kritīs uz šo akmeni, nositīsies: bet, uz ko kritīs akmens, tas tiks sašķaidīts” (Маtvejs21:42-44)

Visas (pa)zīmes norāda, ka drīzumā šis "akmens" gāzīsies pār pasauli, kas neko nenojauš .. nākas norādīt, ka Nebukadnecara  sapņa interpretācija bija balstīta uz paša Daniela vīziju, kā tas ir ierakstīts viņa grāmatā, kura nes viņa vārdu,  7. nodaļā. "Un valstība un vara, un diženumu valstībā zem visas debess, tiek dota Visuaugstā svētajai tautai, Kura valstība – valstība mūžīga, un visi valdnieki kalpos un pakļausies Viņam." (Daniela grāmata 7:27).

DIEVA VALSTĪBA
..atvērsim pravieša Jesajas grāmatu, kur Dieva valstība ir aprakstīta ar vienkāršu, pieejamu, nevis simbolisko valodu."Un pēdējās dienās būs Kunga kalna māja novietota galvenā vietā – virs citiem kalniem, un tiks paaugstināta virs pauguriem, un plūdīs straumēm turp visas tautas. Un daudzi cilvēki ies un sacīs: nāciet un iesim līdz Tam Kungam kalnā, pie Jēkaba Dieva namā, un iemācīs Viņš mums Savus ceļus un mēs staigāsim Viņa ceļus; jo no Cionas izies likums, bet Kunga vārds - no Jeruzalemes. Un tiesās Viņš tautas un sodīs daudzas ciltis.. ".. Lūk, uz ko Es vērsīšu savu skatu: uz pazemīgo un nožēlojamo garā un uz to, kurš dreb Mana vārda priekšā. "

DANIELA SKAIDROJUMS
Turpmākais skaidrojums - nav šo nodarbību autoru izgudrojums. To jūs varat izlasīt Daniela grāmatas otrajā nodaļā, kur teikts: "Tā kā tu redzēji, ka akmens bija no kalna atrauts (atraidīts) bez rokām, un sašķaidīja gabalos dzelzi, misiņu, mālu, sudrabu un zeltu. Lielais Dievs darīja zināmu valdniekam, kam jānotiek turpmāk. Un ticams ir šis sapnis, un precīzs ir tā tulkojums” (Daniels 2:45)..

DIEVA VALSTĪBA
Pēc Bābeles sekoja Mēdija-Persija; pēc Grieķijas sekoja Roma; pēc Romas nebija vairs piektās impērijas un tāpēc ir jābūt gataviem pravietojuma pēdējās daļas piepildījumam: "Un dienās debesu Dievs izveidos valstību, kas nekad netiks iznīcināta: un šī valstība netiks dota citai tautai; tā satrieks un iznīcinās visas valstis, bet pati pastāvēs mūžīgi” (Daniels 2:44).
Mazs akmens pazudinās milzi, kas daudzus gadsimtus simbolizēja cilvēku radītas  valstības. Šis akmens izauga par milzīgu kalnu, kas piepildīja visu zemi. Šis mazais akmens tad arī ir Dieva valstība. Daniels beidz savu pravietojumu ar vārdiem: "Un patiess ir šis sapnis un tā interpretācija." Tas ir - tikai viens no daudziem pravietojumiem, kas dod mums pārliecību, ka Dieva nolūki attiecībā uz Zemi tiks piepildīti.

VALSTĪBAS REALITĀTE
Pēteris, runājot citu mācekļu vārdā, reiz jautāja Jēzum: "Mēs atstājām visu un sekojām Tev, kas notiks ar mums?" (Mateja 19:27). Ļoti svarīga ir Jēzus atbilde: Viņš uzsvēra, ka Valstība, ko viņš sludināja, būs reāli dzīvē un skolnieki varēs to dalīt kopā ar Viņu."Jūs, kas Man sekojāt reģenerācijā, kad sēdīsies Cilvēka Dēls savā godības tronī, arī jūs sēdēsiet divpadsmit sēdekļos, tiesājot divpadsmit Izraēļa ciltis ... tās saņems simtkārtīgi un iemantos mūžīgo dzīvi” (Mateja 19; 28,29).

JĒZUS NĀKS ATKAL...
Jēzus nāks atkal, lai iestatītu Valstību uz zemes..ļoti svarīgi būt gataviem Viņa atnākšanai.

4.PIELIKUMS - Pols Džonsons - POPULĀRĀ ĒBREJU VĒSTURE, VEČE, MOSKVA 2001 ( 300 lpp.) –LIKUMS...
Šajā sašķaidītajā kosmosā ebreju tautai ir dubulta nozīme: kā simbolam un kā aktīvai sākotnei (principam).  Simboliskā nozīmē – kaitējums, ko tiem nodara pagāni, parāda, kā ļaunums kaitē  gaismai, kā aktīvai sākotnei, viņiem ir mērķis - atjaunot kosmosu. Ievērojot visstingrākā veidā LIKUMU, viņi var izbrīvēt no kosmiskā substrāta tur paslēptās gaismas dzirksteles. Kad tas notiks,  gaisma tiks pilnīgi izraidītaa, atnāks mesija un notiks pestīšana(izglābšanās).

Šīs teorijas valdzinājums parastajiem ebrejiem bija tajā apstāklī, ka tas ļāva viņiem domāt, ka viņi tur savu likteni savās rokās. Reiz senos laikos viņi cīnījās ar pagāniem un ļaunumu un bija  zaudējuši. Viduslaikos viņi pasīvi uztvera netaisnības .. Tagad viņiem ir teikts, ka viņi ir dalībnieki kosmiskā drāmā, un jo lielākas katastrofas, kurās tiek iesaistīti ebreji, jo lielāka pārliecība, ka drāma  tuvojas krīzei un, ka viņi paši caur savu dievbijību var paātrināt risinājumu šai krīzei, palielinot lielo lūgšanu vilni un ziedošanos, uz kā mesija pacelsies uz savu triumfu (slavu).


5.PIELIKUMS. Mozus galvenais teiciens: „Un kalns nolieksies likuma priekšā!” (attēls)
Šis veidojums atrodas publiskā telpā – skvērā, blakus Habad Ļubavič,ebreju vidusskolai, Lāčplēša ielā 141. Nav norādes kas ir autors un ko varētu nozīmēt šī kompozīcija...

RAINIS: Tu neprātīgā tauta, vai tad mūžam/Tu ļausies ziedoties kā upurjērs?
Ver acis vaļā, negul`, piecelies ..   (KR 15, 117.)

GARĪGĀ ATMODA IR VISAM PAMATĀ!!!



Atgriezties pie satura