Teiksma par letu, kas nācis no zvaigznēm / Irēna Saprovska - Raksti - Neatkarīgie pētījumi

Pāriet uz saturu

Teiksma par letu, kas nācis no zvaigznēm / Irēna Saprovska

Neatkarīgie pētījumi
Publicēja ieeja raksts ·
Tags: LetiIrēnaSaprovskalatviešutautasizcelsme
Mēs nākam piepildīt visas prasības, visas pasaules ilgas,
ne vien materiālu cilvēces labklājību, bet arī garīgo.
(Rainis, KR 15, 95.)

Staigā, brāl, taisnus ceļus, / Runā taisnu valodiņu,
Tad ir Dievs palīdzēs, / Taisnu mūžu nodzīvot. T/dz

Labdien, lasītāj! Tevi gaida neparasts ceļojums - tā būs teiksma par leta ienākšanu Pasaulē un viņa neparasto gaitu laiku lokos. Ir jauki apzināties, ka Darvina teorija ir cietusi neveiksmi, bet savukārt Vēdas – gan indiešu, gan slāvu-āriešu, mums paver citus apziņas laukus un ļauj brīvi pārvietoties Esības telpā un laikā.

Apjomīgs būs ievads - ar atkāpēm un iestarpinājumiem, bet tas ir tāpēc un tikai tāpēc, ka šī tēma nav celta dienas gaismā un daudz mezglu ir jāatšķetina atmiņu dzīparos, izmantojot gan virsapziņu, gan Vēdas, gan viedo zināšanas, kā arī to zinātnieku teikto, kas neatlaidīgi ir pūlējušies pie tautas garamantu izzināšanas un sakārtošanas. Vēlos brīdināt - tā būs kolāža. Esam pieraduši šo terminu lietot mākslā, bet šī tēma ir virsuzdevums, kas prasa īpašu pieeju rakstiskajam materiālam. Es ceru, ka lasītājs mani sapratīs, protams, ja būs pacietīgs un zinātkārs, jo tēma prasa izpratni un iedziļināšanos.  

Vēl pāris vārdus par to, kas mani mudināja celt šo jautājumu dienas gaismā. Teikšu, kā ir - man no tiesas apnika klausīties bēdu ielejas stāstus par letu tautu - tās senvēsturi un izcelsmi. Paceļot pūrlādes vāku, es apžilbu no satura un te slēpās milzīga aiza starp skarbo realitāti un ieraudzīto ainu. Tāds pūrs var būt tikai un vienīgi dižai tautai. . . un ar to brīdi es sāku meklēt letu tautas saknes visos iespējamos veidos, un jāteic, kas meklē - tas atrod.  

Nedaudz par dažiem avotiem no kuriem smēlos informāciju. Kā pirmo minēšu Antonu Rupaini ar darbu "Arheolongvistika" /Lasīt šeit/, kurš savā izpētes darbā ir atkāpies vēsturiskajā laikā līdz 60 000 gadiem. Kā nākamo minēšu netradicionālo vēsturnieksu Oļģertu Ziļicki, ar darbu „Ļaujiet jel atvases dzīt” /Lasīt šeit/, kur latviešu tautas vēsture tika rakstīta četrās paaudzēs (ar atkāpi vismaz par 40 000 gadiem). Vēl  iesaku A. Kavača darbu „Tas jāzina katram latvietim”. Minēšu Ivaru Vīku, kura izdotās grāmatas satur plašu informāciju par letiem, par Pasaules sakrālajām vietām. Manuprāt, vērtīgs ir Edgara Šēnberga  darbs „Sensorum”, kura slēdzieni par senvēsturi balstās toponīmu un hidronīmu padziļinātā izpētē. Būdams arhitekts, viņš lielu daļu sava mūža ir veltījis pētniecības darbam, un rezultāts pārsteidz. Pārsteidz tāpēc, ka Edgars Šēnbergs pārzin vismaz astoņas senvalodas un  viņa veikums mums var daudz pastāstīt gan par Rīgu līdz Albertam, gan par ķeltiem un to iespaidu uz letu zemi, gan par lietuviešiem kā paleogrieķiem u.c. Es varētu turpināt līdz pagurumam, minot arī mūslaiku  prātniekus, tādus kā Roberts Mūks, kas, analizējot virkni filozofu darbu, ir meklējis un radis arī tajos atbalstu latviskajam Pasaules uzskatam /Lasīt šeit/, bet šim brīdim pietiks. Šādu entuziastu veikumu var nodēvēt par varoņdarbu, bet diemžēl viņu paveiktais visbiežāk tiek noklusēts, jo nesaskan ar tradicionālo vēsturi. Izņēmums no šīs zvaigžņu plejādes varētu būt vienīgi filozofs un dzejnieks Roberts Mūks, kura veikums ir ienācis Latvijas kultūrtelpā un ieguvis plašu rezonansi.

Varētu jautāt – kāpēc es pievērsos slāvu-āriešu Vēdu studijām? Atbilde ir prozaiska – man nav iespēju lasīt sanskritu, un jebkurš tulkojums ir tikai interpretācija par tēmu, bet galvenais, ka paši hindu bramaņi  atzīst – āriešu atnestās Vēdas tika izmainītas un tik vien kā ~ 4% palikušas neizmainītas.Tas man lika pievērsties slāvu-āriešu Vēdām, un, ja vēl saprot, ka Vēdas uz Indiju aiznesa tie paši ārieši, tad jautājums, kam ir priekšroka, izpaliek.

Divus gadus apmeklēju slāvu-āriešu vēdantu lekcijas, un esmu apmierināta ar rezultātu. Pirmkārt, es labāk sapratu letu vietu Esības telpā, kaut arī lektors mēģināja man iegalvot, ka mēs esam viens un tas pats, jo, ja viņš runājot senkrievu valodā, tad latvieši un letgaļi viņu saprot, un izteica šādu tekstu: ”As eimu ar tevīm porunāt” –  tā esot senkrievu valoda. . . Man atausa atmiņā Antona Rupaiņa rakstītais, ka pirmatnēji Pasaulē bija viena valoda – letu, bet . . . un mēs visi atceramies stāstu par Bābeles torni, kur „Dievs” ļaudīm izjauca darbu, radot daudzas valodas. Lūk, ar to brīdi arī sākās „skaldi un valdi” politika. To, ka letgaļi saka „ As”, tas nozīmē, ka viņi nav zaudējuši savu  ģenētisko  atmiņu - atceras, ka bija dievcilvēki.  Arī šodien cilvēkus, kas spēj ko vairāk, mēs dēvējam par AS-iem. Apmeklējot lekcijas, sapratu galveno – ka VIŅI Latvijā ļoti strauji izplata savu Pasaules uzskatu un mēģina šo zemi ievibrēt savās vibrācijās, t.i., slāvu – āriešu kalendāra svinamos laikus un dievus iedzīvināt Latvijā. Un sludina, ka slāvu – āriešu Vēdas ir saistošas visiem baltajiem cilvēkiem, jo reizē ieradāmies Da`ārijā jeb Hiperborejā. Skaidro, ka vārds slāvi ir cēlies no славить Богов, proti, ka mēs visi esam slavējuši vienus un tos pašus Dievus. Bet tā nav! Skatamies citātu no viņu rakstiem : „ . .  в результате вынужденной посадки космического корабля оказались на прекрасной нашей планете и остались здесь жить навсегда. Началось освоение Земли представителями Великой Расы Славян и Ариев.”

Un vēl, nesen televīzijas ierakstā skatījos Mihaila Zadornova uzstāšanos un neticēju savām acīm un ausīm. Viņš atkārto to pašu, proti, ka Latvijā, kur viņš dzīvo, latvieši ir tie paši slāvi, tikai nedaudz vāciešu samaitāti. . . Tā šis vīruss izplatās milzīgā ātrumā. Un tad man kļuva skaidrs – tā bija ilūzija par vēdantu toleranci pret letu tautu un  tās gaitu(organizācija saucās – SVAGA – tā ir baznīca jeb reliģija – INGLINGI, un viņu atbalsta punkti ir izkliedēti pa visu bijušo federāciju). Tai pat laikā nenoliedzu, ka viņi ir senu un lielu zināšanu nesēji, bet. . . kā tās zināšanas tiks izmantotas, rādīs laiks!

Secinājums – mēs nevaram sabiedrotos meklēt Pasaulē un no bedres, kurā esam iemesti ar „brāļu” rokām, kā savulaik Jāzeps Raiņa lugā „Jāzeps un viņa brāļi”, mums būs jāizkļūst pašiem un, galvenokārt, paļaujoties uz savu garaspēku.

Neskatoties uz teikto, savā teiksmā es izmantošu slāvu-āriešu vēdās gūtās zināšanas, lai izgaismotu, ka leti ir nākuši no citas  zvaigznes un atnesuši Pasaulei zināšanas un augstas garīgās vērtības, kas vēl aizvien daļēji krāšņi ietvertas Dainās. Indiešu valodnieks Čaterdžī ir teicis, ka vārds daina nozīmē saprast. Un tā, Dainas ļauj saprast Dieva laisto pasauli - tās likumsakarības un palīdz  šo laidumu turēt harmonijā.

Pirms sāku teiksmu, es vēlos jums uzdot jautājumu, proti, bet kas tad ir lets jeb latvietis un kāda ir viņa īstenā misija šajā Pasaulē? Un te  jau dzirdu mūsdienu varas apmaksātos vēsturniekus saucam – latvietis ir jauna parādība uz vēstures skatuves.  . . Pēdējā dokumentālā filmā par Jāni Stradiņu skanēja apgalvojums, kas lika aizdomāties – proti, viņš izteicās, ka latviešiem esot somu un zviedru  gēns un tik vien kā valoda esot sava. . . Bet vai tā ir? Meklēsim atbildi uz šo jautājumu kopīgiem spēkiem.
------------------------------------------------------------------
Tātad, sensenos pirmslaikos, kad šī Pasaule bija jau  apdzīvota, ~ 240 000 gadus pirms mūsu ēras, Naskas lidlaukā nolaidās kosmiskais kuģis no kura izkāpa ļaudis ar īpašu misiju. Tie  ieradās no Suņa zvaigznāja  - Sīriusa jeb Sāta zvaigznes, kas atrodas ~ 9 gaismas gadu attālumā no zemes. Tā ietekme uz mūsu Saules sistēmu ir jūtama, un par to vēsta arī Ēģiptes mīti un Maiju kalendārs. Ēģiptiešiem dienā, kad Saule lēca reizē ar Sīriusu, pārplūda Nīla. . .

Savukārt Maijiem 25. jūlijs, kad Saule lec reizē ar Sīriusu, ir diena ārpus kalendāra, – tā ir sinhronizācijas diena.  Maijiem bija vairāk kā 19 kalendāru, bet tikai divi no tiem bija sakrālie. Viens – 360 dienu kalendārs – Saules kalendārs, otrs – 260 dienu kalendārs. Šo 260 dienu kalendāru tagad  dēvē par календарь тринадцати лун –13 тoнов и 20 печатей,  kas vieš šaubas, jo 360 dienu un 260 dienu kalendāra sinhronizācija norāda, ka 260 dienu ir Sīriusa kalendārs. Savukārt mūsu Saules sistēma un Sīriuss ir Visuma viena šūna, kur Sīriuss ir „mātes zvaigzne”. Interesanti, ka 260 dienas ir laika periods, kurā māte iznēsā bērnu. . .

Šobrīd Pasaulē tiek izplatīta  informācija par maiju kalendāra unikalitāti. Šo divu kalendāru sinhronizācijas dienu - 25. jūliju  pasludinot kā  Pasaules kultūras dienu, un jau ~ 95 valstis tam esot piekritušas. Arī japāņi  ejot Fudžī kalnā un īpaši atzīmējot šo dienu,  bet. . .   kalendārs ir LAIKS un VIETA. Lūk e-pasts, ko atsūtīja Latvijas Universitātes astronoms Ilgonis Vilks: „Sīriuss lec reizē ar Sauli Rīgā 21.08.2011. plkst. 6.04. Citus gadus par 1 datumu var atšķirties.” Tātad, ir pamats dēvēt 21.augustu -  par „latviešu  tautas kultūras dienu”, bet 25. jūlijs mums nav un nevar būt saistošs.
Arī Latvijā, tāpat kā citur Pasaulē,  var vērot savdabīgas aktivitātes. Ivo Puriņš mēģina iedzīvināt maiju kalendāru arī mūsu zemē. Galvenais mērķis ir pārliecināt mūs, ka septiņu dienu ritms cilvēkiem ir pats labākais. . .Bet vai tā ir?
Īss ieskats Ivo Puriņa rakstos Skatīt šeit.
Šajā rindā savstarpēji saistīti kļūst 1 un 13; 2 un 12; 3 un 11; 4 un 10; 5 un 9; 6 un 8.
7. atrodoties rindas viducī, kļūst par mistiskās ass skaitli.

Pirmie trīs skaitļi 1.- 3. ievada vilni. No 4.- 10. vilnis sasniedz maksimumu. Beidzamie 11.- 13. veido viļņa izskaņu. Skaitlis 13, kā noslēdzošais, dod impulsu jaunam vilnim.
1. Sākums; Vienotība; Potence
2. Polaritāte; Duālisms; Emocijas
3. Ritms; Kustība; Iedvesma
4. Mērs; Stabilitāte; Forma
5. Iekšējais centrs; Individualitāte;
6. Līdzsvarota pretestība; Sintēze
7. Mistiskais centrs; Tonāla un Naguāla robeža; Spēks
8. Kosmiskais mērs; Rezonanse; Harmonija
9. Saules centrs; Garīgums; Prāta skaidrība
10. Atklāsme; Atvēršanās; Materiāla izpausme; Rezultāti
11. Izjaukts līdzsvars; Maksimums; Laika viļņa putu galotne
12. Pašstabilizējoša struktūra
13. Demiurga izelpas noslēgums; Ultraskaņa; Pāreja jaunā vilnī.

Viss tas veido nebeidzamu laika simfoniju, kura skan mūsu sistēmā kopš Saules iedegšanās brīža. Šī simfonija nosaka planētas, cilvēces un atsevišķa indivīda evolūcijas parametrus. Tas ir Likums, ko Dievs-Radītājs izveidojis un nolicis virs sevis. Tas ir ritms, kas raksturo galaktiku Piena ceļš. Torsionu lauka mūzika, kuras ritmā pukst zvaigžņu sirdis, un kuru interpretē un vērš apjaušamu zvaigžņu sistēmu planētas. Par cik Zeme ir apaugļota planēta un uz tās attīstās saprāts, arī tās parametri ir saskaņoti ar Dieva-Radītāja likumu.
-------------------------------------------------------------
Oponējot  Ivo Puriņam, iepazīstināšu lasītāju ar NASA  atklājumu.
Saule inducē dīvainu „elpošanu” Zemes atmosfērā
SAN FRANCISKO – Jauni pavadoņu novērojumi ir atklājuši iepriekš nezināmu Zemes atmosfēras izplešanās un saraušanās deviņu dienu ciklu. Šī „elpošana” atbilst Saules magnētisko lauku izmaiņām, tai noslēdzot rotāciju reizi katrās 27 dienās, pirmdien Amerikas Ģeofiziskās biedrības gadskārtējā sanāksmē pastāstīja NASA un Kolorado universitātes Bolderā zinātnieki. Saules koronālie (vainaga)caurumi attēlā redzami kā tumši laukumi, virza plazmu prom no Saules uz Saules sistēmu. Kad šīs daļiņas sasniedz Zemi, tās karsē augšējo atmosfēru, liekot ārējai atmosfērai izplesties un sarauties. „Kas notiek Saules pusē, patiešām ir mistērija un izaicinājums Saules fizikas izpratnei,” teica Stans Solomons, Nacionālā Atmosfēras Pētījumu centra zinātnieks. Šis atklājums uzsver daudzos veidus, kādos Saules aktivitāte ietekmē Zemi un tās arvien vairāk kosmosu izmantojošos cilvēkus.

Lai noteiktu, šo agrāk nezināmo ciklu, zinātnieki izmantoja zemes atmosfēras blīvuma izmaiņas. Atmosfērai saraujoties un izplešoties tā kļūst vairāk vai mazāk blīva. Atbilstoši šiem blīvuma „kalniem un ielejām” pavadoņu ātrums nedaudz palielinās vai samazinās, ko reģistrē borta akselerometri. Šie dati ļāva zinātniekiem atklāt šo jauno atmosfēras ciklu. Solomons teica, ka, lai arī šis cikls uz Zemes ir interesants, patiesi dīvainais šī darba aspekts ir ko tas izsaka par mūsu zvaigzni.

„Kas notiek Saulē, kas to izraisa?” Solomons teica: „Tas nav skaidrs. Šī daļa ir mistiska”.
2010. gads- informācija no portāla delfi.

Vēlos paskaidrot jēdzienus - Dievs laiž pasauli un Dievs rada pasauli. Latviešu tautas dziesma teic, ka Dievs laiž pasauli  un cilvēkam jābūt šīs Dieva laistās pasaules harmonijas uzturētājam. Redzam, ka latvietis izprot – Dieva laidums ir ideāls. Dievam laižot Pasauli, pirmatnējā bija doma, jo kā var tapt vārds, ja pirms nav bijusi doma. . .

Aplūkosim jēdzienu Dievs rada pasauli. Redzam, ka šis „Dievs” izturas pret Dieva laidumu naidīgi –neieredz un iznīcina to, radot savu pasauli – mākslīgu un tehnokrātisku, kur garīgumam ir maz vietas, bet vairāk maģijai. Pētot masonu vesturi atradu  informācijai par PARACELZU  – īstajā vārdā Teofasts – Bombasts Paracelzs fon Gogenheims (1493-1541)– astrologs, alķīmiķis, mags. Viņš sludina –  daba nav radīšanas beigu stadijā . . Daba var rast cilvēkā atklājēju, kurš ir dzimis, lai vestu dabu uz tās pilnību. . . Tātad uzskata, ka Dieva laidums nav ideāls un nu jau cits „Dievs” RADA Pasauli ar VĀRDU, pie kam mākslīgu pasauli, iznīcinot  Dieva laidumu – dabisko.  Rada mākslīgos dārzus, klonē, modificē, griež upes pretējā virzienā, rada tehnokrātisku patērētājsabiedrību, iznīcina tautas, veicot globalizāciju utt. Te nu ir acīm redzams – tas nav un nevar būt Dieva darbs! Talkā ņemšu autoru, kura rakstītais apstiprina teikto -  Ernests Muldašovs „Dieva pilsētas meklējumos” I sējuma 471.lpp.: „Cilvēks, kura domās dominē 999, ir tikai viens Dievs – viņš Pats, kura priekšā nobāl Dievs Radītājs. Citiem vārdiem sakot, tas ir cilvēka tips, kurus sauc par egoistiem (..) Tādēļ cilvēki, kuru domās parādās 999 tipa domas, kļūst mums sveši, pārvēršas par svešķermeņiem mūsu, Dieva radību, vidū. Mēs viņus nemīlam (..) Bet cilvēkiem ar zīmogu 999 mēs, Dieva radības, arī esam garīgi un psiholoģiski sveši. Tādēļ viņi mūs nemīl un ignorē, īpaši neieredzot Dievu, kuru mēs pielūdzam un kuru godinām kā radītāju. 999 tipa cilvēks, acīm redzot tomēr saprot, ka viņu ir radījis Dievs, nevis Lucifers.”

-------------------------------------------------------------
Turpinot teiksmu jāteic, ka atnācējiem no Sīriusa bija īpaša misija – harmonijas jeb dievišķā līdzsvara uzturēšanā Pasaulē, kas cilvēku darbības rezultātā allaž novirzījās no tā. To, ka dievcilvēki bija no Sīriusa, apstiprina arī svētzīme – Dieva pajumte, kas ir līdziniece  Sīriusa simbolam Ēģiptē – čūskas zobam jeb vienādmalu trijstūrim. Un vēl, kā apliecinājums tam, ka teiksma nav vis no zila gaisa pagrābta, es minēšu, ka Palpā, kas atrodas  ~ 10 km attālumā no Naskas, pētnieki –entuziasti ir atklājuši zīmējumu, ko nosauca par tibetiešu mandalu,  bet tas ir tikai tāpēc, ka nekad nav redzējuši mūsu tautas  Saules kalendāru.

No tiesas, tā ir mandala, kas mums jāzīmē katrā pakalnā un, galvenais, savās dvēselēs. Tas ir mūsu ritms un mūsu vibrācijas, ko pierāda arī nesenie atklājumi NASĀ (skat. iepriekš Saule inducē dīvainu „elpošanu” Zemes atmosfērā). Slāvu - āriešu Vēdas teic, ka viens otram uzlikti kvadrāti nozīmē sievišķo principu. Mums Saule ir sievišķais princips – Laime, bet Mēness – vīrišķais, karotāju aizbildnis.

Un vēl, vai ir kāds, kas nebūtu dzirdējis par Lielvārdes jostu un tajā iekodēto Visuma informāciju? Es domāju, ka tādu ir maz. Un tur jau ir iekodēts vēstījums par letu izcelšanos no zvaigznēm un  mums vajadzētu tikai nopietnāk ielūkoties jostas rakstos, lai  izprastu tās patieso un saturu. Mēģinājumi ir bijuši, bet to darīja cittautieši, kas ir tāli latviskam kultūras mantojumam, bet, neskatoties uz to, ir ieraudzījuši, ka jostas raksti ir visuma kods un tautas misijas apliecinājums.

Rasma Rozīte bija viena no pirmajām, kas mēģināja ar gaišreģes palīdzību iztulkot mūsu Lielvārdes jostas simbolu jēgu. /Lasīt šeit/

Lielvārdes jostas tulkojums – īsināts

Lielvārdes jostas rakstus zīmi pēc zīmes izlasījusi Dina Rīsa, vācu mistiķe, dziedniece, kura mācījusies no Tibetas dziedniekiem un Amerikas indiāņiem. Ieraugot Lielvārdes jostu, vācu mistiķe bijusi ļoti pārsteigta un saviļņota. Oriģinālraksts publicēts "Jaunās gaitas" Kanāda) 173.numurā. Tur teikts "kādas vācu mistiķes lasījums". Rasmas Rozītes tulkojums no skaņu ieraksta.

Josta sākas ar kosmosu. Un proti, ar planētu melodijām un dziesmām(..)Tātad sākums ir kosmosā. Visa josta ir pilnīgi kosmiska informācija. Tālāk ir mūsu saules sistēmas informācija. Tātad ne tikai lielā kosmosa pasaules telpas, bet tagad mēs nonākam mūsu saules sistēmā (..) Jūs neesat no Eiropas. Jūs neesat eiropeiska tauta. Jūs ilgi esat dzīvojuši Indijā, tātad Āzijā. Jūs esat gan āriska grupa, bet jums nav nekāda sakara ar āriešiem. Jūsu vēsture ir līdzīga vēdām. Šajā jostā ir visa informācija. Šī ir jūsu grāmata, šī ir jūsu programma (. .)  Agrāk jūs esat dzīvojuši augstu kalnos. No turienes jūs nonācāt lejā jeb tikāt nosviesti lejā (..)Jums ir ļoti daudz kopīga ar inkiem, “ar zemi vidienē”, ar seno zemi. Šeit redzams, ka jums bija arī atlantiskie spēki (. .) Jostai ir daudz kopīga ar Meksiku jeb indiānisko.Tā bija viena tauta, kas sadalījās.Viņi nesaucās indiāņi.

Šeit ir vairākas Sīriusa zīmes. Tas nozīmē, ka Sīriuss bija jūsu saule, kad dzīvojāt savā iepriekšējā zemē. Jums jāpēta Sīriuss. Sīriusam ir divas saules (..) Toreiz jūs saņēmāt savu gaismu no Sīriusa. Te atkal atkārtojas planētas, kas izstaro savu informāciju uz jums. Šeit ir četras, te divas svastikas. Saule ir pagriezusies. Jūs esat nonākuši citā saules lokā.Ir noticis kaut kas kosmisks.Varbūt kosmiska katastrofa, kuras dēļ saule ieņēmusi citu vietu. Jūs esat dabūjuši citu sauli Sīriusa vietā. Enerģijas ir samazinājušās. Jūsu rīcībā irpalikušas vairs tikai divas lielas enerģijas.Sīriusa spēks ir saglabājies,enerģijas ir sadalījušās, izšķīrušās.Sākuma enerģija, sākuma kosmiskā informācija nav saglabājusies. Kāds kosmisks notikums jūs ir sadalījis, sadalījis arī jūsu tautu(. .)Šeit arvien parādās planetāriskā informācija. Jūsu tiesība bija liela (..) Jūs vienmēr ticējāt Dievam, un Dievs jums palīdzēja. Jūsu priesteri vēl arvien saņēma informāciju no sfērām un planētām. Jūs bijāt ļoti svēta tauta.

Tagad parādās ļoti interesantas zīmes. Šeit ir meandrs. Meandra cilpas ir tikai grieķiem, inkiem un tautām vidienē (. .) Meandra spēks sniedzās toreiz tālu līdz Āzijai. Tagad jūs esat atgriezušies pavisam atpakaļ savā vecajā dzimtenē. Nezinu kādēļ jūs esat pārbīdīti. Tagad jūs esat pēkšņi nonākuši mežiem un zvēriem bagātā vidē. Tas droši vien parādās arī jūsu dziesmās. Visu to izdarīja kāda liela komēta, kāda liela zvaigzne. Tai jūs sekojāt un nonācāt tajā zemē. Tagad enerģijas ir saistītas ar šo zvaigzni. Šī lielā zvaigzne, šī lielā komēta noteica jūsu dzīvi. Jūs vadījāties pēc tās (..)

Jums bija lieli priesteri, kas prata lasīt kosmiskos spēkus. Jums bija ļoti augstas mistērijas un lieli priesteri (..) Sekojošās zīmes stāsta, ka jūsu apziņa bija tik augsta, ka jūs spējat grozīt likteni ar gaismas skaņām. Jūsu dievišķie dzirdēja dievišķas lietas. Jums bija ļoti augstu attīstīta garīgā astronomija un astroloģija. Līdz šejienei kosmiskā informācija vēl nekad nav pārtrūkusi. Šeit parādās pavisam jauna zīme.Tagad jūs esat kļuvuši par tautu, kurai savas mistērijas bija jāslēpj (..) Redziet šeit tiltiņu. Jūs sevi nekad neesat zaudējuši, ne savu Dievu, ne savas zināšanas. Šeit arvien vēl ir planētu informācija.

Tagad parādās pavisam jauns musturs. Šis ir neiedomājams enerģijas spēka režģis.Jums bija visaugstākais enerģijas tīkls virs zemes (. . ) Jau Lemūrijas, MV laikmeta beigās jūs bijāt tauta.Tātad bezgala sena tauta. Šeit redzams, ka planetāriskās zināšanas neizzūd. Līdz šim tās arvien vēl redzamas. Sfēru mūzika, spēki, dziedāšanas spējas un zināšanas – viss ir jūsu tautā (..) Savienojums ar debesīm nemainās. Cilvēki un Dievi ir vienoti, viņi nešķiras. Te ir saules vārti, caur kuriem jūs esat gājuši, tāpat kā TIHUANAKĀ (Meksikā) (..) Šeit zināšanas ir nākušas vēl no saules pašas (..) Jūsu senajās dziesmās ir tikusi apdziedāta saule (..)

Šeit jūsu pilsētas un tempļi jau celti krusta zīmē. Tām apkārt ir enerģijas lauki, jūsu kosmiskās zināšanas tiek sargātas.  Tālāk nav vairs planetārās apziņas, bet dievišķā apziņa (..) Tagad zināšanas sniedzas vairs tikai pa Dieva kāpnēm un vēstījumi kļūst citādi. Kāpnes iet pa citiem enerģijas laukiem. Piramīda kļūst lielāka. Tai pāri meandrs. Jūs nosaka āriešu tautas. Uz zemes ir jauns sakārtojums,ko izraisījušas zvaigznes, kas tagad parādījušās.

Jums bija zināmas deviņas planētas, ne tikai septiņas. Un tagad mēs atkal nonākam pie deviņām. Dievišķie astronauti jūs bieži apmeklē. Zvaigznes jūs vēl arvien nosaka. Šī josta ir svētie raksti, un, kas to prot lasīt, ir svēts. Jūs esat svēta un augsta tauta. Šajā te zīmē jūs uzvarēsiet. Redzat, te viss tiecas uz debesīm. Jūsu liktenis nekad nebūs zemes liktenis, bet vienmēr kosmosa un debesu liktenis.

Ja jūs paliksiet pie sava Dieva, viņš jūs vienmēr uzklausīs, jo liekas, ka viņš jūs bezgala mīl. Jūsu tauta nav sākusies dzīvnieciskajā, bet jau sirmā senatnē jums bija ļoti augsta attīstības pakāpe. Šī josta patiesībā ir svēta grāmata, un to agrāk nēsāja tikai priesteri (..) Priesteriem bija balti tērpi un tam apkārt josta (..) josta ir tīri enerģijas raksti, un tā ir bezgalīgi veca.

Filma - Lielvārdes Josta, Lielvarde Belt 1/2  Skatīt
Lielvārdes Josta, Lielvarde Belt 2/2  Skatīt
-----------------------------------------------------------------------
Rasma  Rozīte ceļojot Peru nofotografēja pieminekli. Kad viņa jautāja vietējiem, kas tas ir par pieminekli, tie atbildēja  – tie esot viņu pirmie priesteri. . . Interesants bija arī Rasmas stāstījums par Peru un iezemiešu aušanas mākslu, kas visnotaļ sasaucas ar mūsu tautas prasmēm, rakstiem, zīmēm, simboliem un pat krāsām.
Un tā, ieradušies no Sīriusa,  dievcilvēki  izklīda pa visu plašo zemi. Jau izsenis ir skaidrs, ka viss attīstās cikliski. Galvenie laiku loki šajā saulē ir Zelta, Sudraba, Bronzas un Dzelzs, kur katram cilvēces attīstībā ir liela nozīme. Dieva likumi ir nemainīgi un mūžīgi, bet kosmiskā nakts jeb Dzelzs laikmets ir pārbaudes laiks cilvēcei – eksāmeni. Ņemot vērā, ka katrs šāds cikls ilgst vairāk kā 6000 gadu (Saules šūpoles  ir 25 920 gadi), nav grūti iedomāties, cik liels uzdevums bija uzticēts  dievcilvēkiem. Šie 240 000 gadi bija liels pārbaudījums arī viņiem,un jāteic, ka daudzi šo pārbaudījumu neizturēja un kļuva par pelavām, ko vējš izdzenā Esības telpā. Bet bija kas izturēja un saglabāja, vai vismaz daļēji saglabāja tās pērles, ko savulaik bija atveduši uz šo Saules sistēmu.
--------------------------------------------------------
Būtu nepiedodami, ja neizmantotu materiālus, kas apstiprina teiksmā pausto un sniedz lielisku informāciju tiem, kas nav kūtri garā un ir gatavi „rakt”, lai atsegtu dziļākos slāņus savas tautas pastāvēšanā.

Тайны древних цивилизаций    
Pоберт Темпл МИСТЕРИЯ CИРИУСА, 2006, Москва "ЭКСМО"

129. стр. Сириус, находящийся в созвездии Большого Пса, в древности часто именовался Псом или Собачьей звездой.
Tulkojums: Sīriuss, kas atrodas Lielā suņa zvaigznājā, senatnē bieži tika saukts par Suni jeb Suņa zvaigzni.

39.стр. И я полагаю, что родиной пришельцев была планетная система звезды Сириус, как об этом свидетельствуют догоны и целый ряд  древних народов.
T: Un es uzskatu, ka atnācēju dzimtene bija planēta Sīriuss, kā par to liecina dagoni un daudzas senas tautas.

46стр.( . . )иероглиф, обозначающий Сириус, представляет собой изображение треугольной грани пирамиды.
T: (. .) hieroglīfs, kas apzīmē Sīriusu, ir trīsskaldņu piramīdas plaknes attēls.

49.стр. Хочу заметить, что существование гармонического соотнoшения между массами Сириуса В и Солнца свидетельствует о том, что обе звезды входят в единую упорядоченную систему, простирающуюся на раcстояние 8,7  светового года, или, иными словами,  занимают одну и ту же "ячейку" космического пространства.  Но если это так, то, как известно из теории сложных систем, в подобных "ячейках" возникает "эфект мгновенной связи" и огромные pайoны космоса начинают вести себя так, как если бы их элементы не были разделены пространством и временем, создавая предпосылки для дальнейшей самоорганизации. Из подобных "ячеек " формируются так называемые"диссипативные структуры ", преобразующие хаос в порядок.
T: Vēlos atzīmēt, ka harmoniska attiecība starp Sīriusa B masu un Sauli liecina par to, ka abas zvaigznes ietilpst vienotā sakārtotā sistēmā, kas ietiecas 8,7 gaismas gados vai, citiem vārdiem sakot, ieņem vienu un to pašu „šūnu” kosmiskajā visumā. Bet, ja tas ir tā, tad, kā ir zināms no teorijas par sarežģītām sistēmām, līdzvērtīgā „šūnā” rodas „momentālo sakaru efekts” un milzīgi kosmosa rajoni sāk uzvesties tā, it kā to elementi nebūtu šķirti ar laiktelpu, tā radot priekšnoteikumus tālākai pašorganizāsijai. No līdzīgām „šūnām” formējas tā saucamās „disipatīvās struktūras”, kas haosu pārvērš harmonijā.

Нобелевский лауреат профеccор Илья Пригожин( . .) подчеркивает, что результатом внесения порядка в систему может стать мгновенный рост степени ее упорядоченности в десяти миллионов и более раз - как это демонстрируется так называемыми ячейками Бенара, возникающими в жидкости в условиях тепловой конвенции.
T: Nobeļa prēmijas laureāts profesors Iļja Prigožins(..) pasvītro, ka,  ienesot sistēmā kārtību tas var būt par iemeslu tās momentālai sakārtošanās  pakāpei pat desmit un vairāk miljonu reižu – kā to demonstrē ar tā saucamām Benara šūnām, kas rodas šķidrumā siltuma konvencijas rezultātā.

50. - 51.стр. Хотелось бы, однако, чтобы у этой системы было и собственное имя. Предлaгаю назвать ее "ячейкой Анубиса"(..)  В подобных условиях оба небесных тела должны были находитсья в состоянии гармонического резонанса, миллиарды лет двигаясь  по близким галактическим орбитам. Любое значительное воздействие (силовое или даже "информационное"), оказанное на один из компонентов ячейки, должно было немедленно отзыватсья во втором компоненте.
T: Gribētos, lai šai sistēmai būtu arī savs nosaukums. Piedāvāju to dēvēt par „Anubisa šūnu”. Attiecīgos apstākļos abiem debesu ķermeņiem vajadzēja atrasties harmoniskas rezonanses stāvoklī, jo miljardiem gadu pārvietojās pa tuvām galaktiskām orbītām. Jebkādai ievērojamai iedarbībai (spēka vai pat „informācijas veidā”) uz kādu no „šūnas” komponentēm, vajadzēja momentā atsaukties uz otru komponenti.

Другими словами, связь между нашими звездными системами не обязательно должна осуществляться с помощью радио. Системная упорядоченность ячейки Анубиса позволяет преодолеть ограничения, накладываемые теорией относительности на скорость распространения сигналов. Становится, в часности возможной "мгновенная" телепатическая связь и даже нематериальное общение душ.
T: Citiem vārdiem sakot, sakariem starpa mūsu zvaigžņu sistēmām nav obligāti nepieciešams radio. Anubisa šūnas sistēmas sakārtotība ļauj pārvarēt ierobežojumus, ko paredz varbūtības teorija attiecībā uz signālu izplatību. Kļūst iespējams „acumirklīgs” telepātisks sakars un pat dvēseļu nemateriālā saziņa.

(..) древниe египтяне считали, что души умерших уходят именно в систему Сириуса. Того же мнения придерживаются догоны. Hе исключено, что система Сириуса – это и в самом деле "мир иной", причем сразу в нескольких смыслах этого термина. Обитатели системы Сириуса могут связываться с землянами посредством гармонического резонанса, формируемого под воздействием особого пояca внутри ячейки Анубиса. Это позвoляет преодолеть обычные ограничения на скорость распространения сигнала - поскольку сигнала как такового в данном случае просто нет; есть резонанс внутри целостной системы.
T: (..)senie ēģiptieši uzskatīja, ka mirušo dvēseles aiziet tieši uz Sīriusa sistēmu. Tāpat uzskata arī dagoni. Nav izslēgts, ka Sīriusa sistēma no tiesas ir „cita pasaule”, pie kam vairākās šī jēdziena izpratnēs. Sīriusa sistēmas iemītnieki var sazināties ar zemes iemītniekiem ar harmoniskās rezonanses palīdzību, kas formējas ar īpašas rezonanses jostas palīdzību Anubisa šūnas iekšpusē. Tas ļauj pārvarēt vispārpieņemtos ierobežojumus signāla pārraides ātrumam – tā kā signāla kā tāda šajā gadījumā vispār nav,  ir rezonanse vienotā sistēmā.

52.стр.( . . ) что ячейка Анубиса является живым организмом.
T:  Anubisa šūna ir dzīvs organisms.

67.стр.Похоже, что мы живем в двойной звездной системе, совершенно о том не подозревая.
T: Izskatās, ka mēs dzīvojam dubultā zvaigžņu sistēmā, pilnīgi to nezinot.

70.стр.(..) что oдним пунктом процесса творения служит звезда, вращающаяся вокруг Сириуса и именуемая Дигитарией; догоны пологают, что она - самая маленькая и самая тяжелая из всех звезд. Эта содержит в себе зародыши всех вещей. Вращение Дигитарии вокруг своей оси и вокруг Сириуса поддерживает в пространстве весь мир (..)параметры ее орбиты лежат в основе /догонского/ календаря.
T: (..) radīšanas procesā  kā viens no punktiem kalpo zvaigzne, kura riņķo ap Sīriusu un saucas Digitārija; dagoni uzskata, ka tā – ir pati mazākā un pati smagākā no visām zvaigznēm. Viņa satur sevī visu lietu pirmsākumu. Digitārijas riņķošana ap Sīriusu satur visumā visu pasauli (..) tās orbītas parametri ir likti dagonu kalendāra pamatos.

72.стр.(. .) по утверждению дагонов, звезда Дигитария обращается вокруг Сириуса за 50 лет.
T: (..) pēc dagonu apgalvojuma, zvaigzne Digitārija apriņķo ap Sīriusu 50 gados.

507- 516cтр. Существует миллионы звезд, но только Сириус непосредственно связан с Землей и ее обитателями. Древние много знали о Сириусе; большая часть этих знаний утеряна, но при желании может быть восстановлена(. .) Поскольку Сириус старше Земли, (..) предполaгается,  что возле Сириуса существует разумная жизнь, подобная земной. Наша планетная система получает энергию из трех основных источников, и одним и них является Сириус.
T: eksistē miljoniem zvaigžņu, bet tikai Sīriuss ir tieši saistīts ar zemi un tās iemītniekiem. Senie cilvēki daudz zināja par Sīriusu; lielākā daļa šo zināšanu ir gājusi zudumā, bet pie vēlēšanās var tikt atjaunota(..) Par cik Sīriuss ir vecāka par zemi (..) pastāv pieņēmums, ka līdzās Sīriusam ir saprātīga dzīvība, kas līdzinās zemei. Mūsu planetārā sistēma saņem enerģiju no trim galveniem avotiem, un viens no tiem ir Sīriuss.

Еще более примечательно следующее утверждение Алисы Бейли: "Сириус хранит в себе секреты космической эволюции человека и всей нашей планетной системы".
T: Vēl lieliskāks ir Alīsas Beilijas apgalvojums: „Sīriuss glabā sevī cilvēka un visas mūsu planetārās sistēmas kosmisko evolūciju.”

Nav jādomā, ka esam šaurā bezizejā, rakstītais izsaka vairāk kā pietiekoši, proti (..)  ienesot sistēmā kārtību, tas var būt par iemeslu tās momentālai sakārtošanās  pakāpei pat desmit un vairāk miljonu reižu . . Un tā, ja letu tauta ievibrēs savu zemi SAVĀS vibrācijās, tad rezultāts būs pārsteidzošs gan pašiem, gan visai Pasaulei. Ko nozīmē ievibrēt savās vibrācijās – tas nozīmē, ka jādzīvo PA-SAULEI un jāiekļaujas Saules gadskārtu ritā, jo kalendārs ir kultūras nospiedums tautā. Jāsvin SAVI SVINAMIE LAIKI un savi godi. Vienkāršāk – jādzīvo pēc senču sen senām tradīcijām. /Skat./

----------------------------------------------------------

Turpinot ieskatīsimies slāvu-āriešu Vēdās, kur tiek uzskaitītas četras dzimtas, kas ieradušās no Mazā lāča zvaigznāja un apmetušās Da`Ārijā jeb Hiperborejā, līdz kosmiskais kuģis tika salabots un daļa pārceļotāju atgriezās uz savu pirmdzimteni, bet daļa palika, jo jau bija piedzimuši pēcnācēji un klimats arī bija piemērots dzīvošanai.

Повреждённая Вайтмара находилась в то время в системе Ярилы-Солнца..Поэтому . . Вайтмара осталась на орбите Мидгард-Земли, а на Мидгард высадилась часть переселенцев.
T: (neprecīzs): Bojātā Vaitmāra tolaik atradās mūsu Saules sistēmā. .TāpēcVaitmāra palika mūsu zemes orbītā un izkāpa daļa no pārceļotājiem.

Экипаж Вайтмары состоял из представителей четырёх Родов союзных Земель: да'Арийцы, х'Арийцы, Расены и Святорусы. Все члены экипажа были людьми с белым цветом кожи и ростом более 2 метров. . Люди каждого из Родов имели различия не только в росте, но и в цвете радужной оболочки глаз (ириса), в цвете волос и в группе крови. Цвет глаз зависел от того, какое Солнце по спектру светило людям на Землях, где они родились. .
T: Vaitmāras ekipāža sastāvēja no četrām kaimiņzemju dzimtām: da`Ārieši, h`Ārieši, Raseni, Svjatorusi. Visi ekipāžas locekļi bija cilvēki ar baltu ādas krāsu un augumā garāki par 2 metriem. Katra no dzimtām bija savstarpēji atšķirīgas augumā, acu krāsā (zīlītes) un tām bija dažādas asins grupas. Acu krāsa bija atkarīga no Saules spektra, kāds bija katrā konkrētā zemē, kur viņi bija dzimuši..

С Земли Орея (Марс) прибыла Вайтмана, которая забрала часть пассажиров на станцию Орея для пересадки на другую Вайтмару и продолжения пути. Часть переселенцев осталась на Мидгард-Земле, потому что многим понравилась Земля. .
T: No zemes Oreja(Marsa) atlidoja Vaitmana, kura daļu pasažieru nogādāja Oreja stacijā, lai pārsēdinātu citā Vaitmārā un turpinātu ceļu. Daļa pārceļotāju palika uz zemes, kura daudziem iepatikās. .

. .  в результате вынужденной посадки космического корабля оказались на прекрасной нашей планете и остались здесь жить навсегда. Началось освоение Земли представителями Великой Расы Славян и Ариев.
T: (. .) sakarā ar kosmiskā kuģa piespiedu nosēšanos atradās uz brīnišķīgas mūsu planētas un palika te dzīvot uz visiem laikiem. Sākās Dižās Slāvu un Āriešu Rases pārstāvju zemes apgūšana.

Palicēji laika gaitā, Izcīnījuši kosmiskos karus ar tumšajiem spēkiem dodas cīņā pret atlantiem, attaisnojot to ar ieskatu, ka ANTI, viņuprāt, neievērojot Dievu nolikto . . . (Vēdās Atlantīdu dēvē par ANTLAŅ, kur ANTI – augstie priesteri). Vienā avotā sastopos ar to, ka pēc Pasaules plūdiem, kuri sākās, iespējams, šo karu rezultātā,  Anti dodas uz Z-Āfriku, aiznesot līdzi augstās zināšanas, bet otrā variantā, ka tie ir sarkanādainie, kuriem palīdz nokļūt līdz Amerikas kontinentam, bet citur ir teikts, ka ANTI ir slāvi –ukraiņi. . .

Гибель Антлани, война между антами и рассенами. Великий достаток отуманил головы вождей и жрецов Антлани. . Началась война между государством антлантов и его "матерью" – славяно-арийской цивилизацией, расположенной на Евразийском континенте.
T: Atlantīdas bojāeja, karš starp antiem un rasēniem. Liela pārticība aptumšoja Atlantu vadoņu un priesteru prātus. . Sākās karš starp Atlantu  valsti un viņu „mātes” – slāvu-āriešu civilizāciju, kas atradās Eirāzijas kontinentā.

Та-Кеми – белая цивилизация Египта. Как утверждают древние летописи, после гибели Антлани "небесные колесницы" перенесли "праведных людей из родов Антовых" на север Африканского континента(..) следует, что Египетское государство было основано "девятью белыми богами, пришедшими с Севера".  Под ними надо понимать, видимо, белокожих жрецов, посвященных в древние знания, - это и превращало их в богов в глазах местного населения.
T: Ta-Kemi – Ēģiptes baltā civilizācija. Kā liecina senatnes raksti, pēc Atlantīdas bojāejas „debesu kuģi” pārvietoja „taisnos ļaudis no Antu dzimtas” uz Āfrikas kontinenta ziemeļiem(..) No tā izriet, ka Ēģiptes valsti  dibināja „deviņi baltie dievi, kas atnāca no ziemeļiem”. Ar tiem jāsaprot acīm redzot baltos priesterus, kas bija seno zināšanu mantotāji, - tas arī pārvērta viņus par dieviem vietējo iezemiešu acīs.

Jāpiebilst, ka Slāvu-āriešu Vēdas teic  – viņi gājuši karot uz Atlantīdu, jo viņiem, lūk, nav paticis, kā atlanti dzīvo, domā un kādus dievus pielūdz. Un, ka visi ir cēlušies no slāviem – „mātes tautas”. . . Te ir viela pārdomām. Pētot slāvu- āriešu Vēdu dažādās interpretācijas, atradu ne mazums pretrunu, bet galvenais, ka Vēdas tiek dotas dozēti –tikai daļa, ar atrunu, ka vēl esot par agru to visiem atklāt. . . Izskatās, ka augstās zināšanas ir kādas cilvēku grupas pārziņā. Tādā gadījumā, vai varam būt pārliecināti, ka saņemam patiesu informāciju?  Ielūkosimies tekstā, kurš apstiprina izteikto domu.

Следует также добавить, что Славяно-Арийские Веды хранят Жрецы-Хранители или Капен-Инглинги, т. e. Хранители Древней Мудрости, при Славяно-Арийских Капищах (храмах) Древнерусской Инглиистической Церкви Православных Староверов-Инглингов. Точные места хранения нигде не указываются, поскольку нашу Древнюю Мудрость определенные силы пытались уничтожить в течение последней тысячи лет. Сейчас заканчивается время господства этих сил, и хранители Вед начали переводить их на русский язык и публиковать.
T: (tulkots aptuveni) Jāpiebilst, ka Slāvu-Āriešu Vēdas glabā priesteri-glabātāji vai Kapen-Inglingi, t.i., Senās Gudrības Glabātāji . .  Precīza glabāšanas vieta nekur nav uzrādīta, par cik mūsu Seno Gudrību daži spēki pēdējos tūkstots gados ir mēģinājuši iznīcināt.
Jāuzsver, ka slāvu-āriešu galvenā dievība ir kara Dievs, ko redzam tekstos (teksts netiks tulkots).

Более 40 тыс. лет назад из Урай-Земли в Чертоге Орла на Сварожьем (небесном) Круге, в третий раз посетил Мидгард-Землю Бог Перун. Бог-Покровитель всех воинов и многих Родов Расы Великой. Бог-Громовержец, управляющий Молниями, сын Бога Сварога и Лады-Богородицы.
Затем на Мидгард-Землю прибывал Даждьбог – Бог Тарх Перунович, Бог-Хранитель древней Великой Мудрости. . что дал людям Великой Расы и потомкам Рода Небесного Девять Саньтий (Книг).. содержали Священные Древние Веды, Заповеди Тарха Перуновича и его наставления. Все жители в различных Мирах (в Галактиках, Звёздных Системах) и на Землях, где проживают представители Древнего Рода, живут согласно Древней Мудрости, Родовым Устоям и Правилам, которых придерживается Род. После посещения Богом Тархом Перуновичем наших Предков, они стали именовать себя “Даждьбоговы внуки”.

Ieskatīsimies Raiņa lugā „Zelta zirgs”. Manuprāt, Rainis ar Antiņa tēlu domājis ANTUS – augstos priesterus Atlantīdā. Lugā tēvs lūdz saviem trim dēliem trīs naktis pavadīt pie sava kapa–trīs naktis, kas jāpavada pie tēva kapa, ir kosmiskās nakts laiks, kad jācenšas saglabāt senču atstāto kultūras mantojumu. To nedara ne Bierns, ne Lipsts, bet viņu vietā to dara Antiņš, jo viņam vēl ir augsta garīgā apziņa.Viņš klausa tēva padomam, un lugā redzam, ka tikai viņam nāk palīgā dievišķie spēki – Antiņš uzjāj stikla kalnā.
Vēl šodien vārds “Antiņš” ir ar nievājošu pieskaņu . . . Bierns un Lipsts un viņam līdzīgie nav savu senču cienīgi dēli, bet pelavas savā dzimtā un tautā, un tomēr, tas neliedz tiem smieties par, viņuprāt, lētticīgo Antiņu. Jāteic, ka doma ir skaidrāka par skaidru – tikai tautas garamantas spēj līdzēt tautai tās ceļā uz garīgām virsotnēm. Un vēl – septiņi kraukļi, kas apsargā Saulcerītes miegu un rūpējas, lai viņa nemostas, nav vis muļķi, bet ir daudzu slepeno zināšanu turētāji – tumsas spēki – masoni. Tie nojauš, ka var zaudēt varu – tāpēc rūpīgi sargā Saulcerīti, lai tikai nemostas, bet . . . Kāpēc es apgalvoju, ka šie kraukļi ir domāti masoni? Tāpēc, ka savulaik biju aizgājusi uz teātra izrādi, kur scenogrāfs visus kraukļus bija ietērpis baltos cimdos. Komentāri lieki . . .

-------------------------------------------------------------

Daudz šodien tiek spriests par megabūvēm, ko ir cēluši garamilži jeb Dievi, kas ieradušies no citām Saules sistēmām. Pastāv divas versijas, viena teic, ka, veikuši savu uzdevumu,  tie atgriezās atpakaļ savā Saules sistēmā, bet otra – ka tie izklīda pa visu zemi. Otra versija ir no tiesas pieņemamāka par pirmo. Tad, lūk, zīmes ir izliktas, bet vai to saprot cilvēki un jo īpaši zinātnieki, vēsturnieki vai izliekas nesaprotam . . . Izrādās, ka slāvu- āriešu Vēdas satur zināšanas par to, ka no Sīriusa savulaik  ieradušās augstas garīgas būtnes, kuras tie dēvē par legiem un arlegiem, kur legiem  esot  16-tā, bet arlegiem – 16-tā garīgā pakāpe kvadrātā, tātad dievcilvēki.  Lektors  izteicās arī,  ka viņš zinot – leti esot bijuši priesteri Atlantīdā (tas attiecas uz iepriekšējo sižetu).

STĀSTS PAR  DIEVCILVĒKU, KAS PRATA PĀRBĪDĪT KALNUS
LATVIETIS EDVARDS LIEDSKALNIŅŠ


  
Dokumentālās filmas par latvieša Edvarda Liedskalniņa radīto brīnumu –Koraļļu pili. Aptuveni 1m 50cm garais un 45kg smagais Edvards (dzimis Rīgā 1887.g. ), iespējams, ir viens no apdāvinātākajiem un noslēpumainākajiem cilvēkiem pēdējā gadu simtā. Viņa veidotais akmens dārzs tiek salīdzināts ar Ēģiptes piramīdām un Stounhendžas akmeņiem.

Edvards Liedskalniņš darbus veica zem latviskās Dieva zīmes – Dieva pajumtes un tam nebija vajadzīgs milzīgs fizisks spēks.(skat. filma)

------------------------------------------------------
Mans atklāsmes ceļš mani aizveda uz Kanārijām. Stāsts par redzēto Kanārijās ietilps šai teiksmā, kā daļa no lielās puzles, ko mēģinu salikt pagātnes restaurācijai. Skaists bija ceļojums, jo ieraudzīju to, ko nebūtu radusi uz vietas dzīvojot. Savāktie materiāli tikai nostiprināja manu pārliecību, - leti ir nākuši no zvaigznēm un viņu paveiktais ir izkaisīts Pasaules plašumos.

Pirmkārt – Kanārijas nav vis Kanārijas, bet Kanis – suns (kanis –  latīniski suns). To stāstīja gids ceļojuma laikā. Otrkārt – iezemiešus tur dēvē – guanči. 1406. gadā spāņu sāktajā “konkistā” lielu daļu iezemiešu nogalināja, paverdzināja, kā arī izveda no salas uz Spānijas vergu tirgiem.

Mana pārliecība – tie bija garamanti, kurus grieķi dēvēja par pirmatnējo zināšanu nesējiem. Tāpat kā tika nomainīts salas nosaukums, tāpat iezemiešus nosauca par guančo. Bet stāsts par garamantiem ir skatāms nedaudz tālāk.

Ceļojot atradu divus pieminekļus, kas bija veltīti pamatiedzīvotājiem – princesei Dacilai un guanču vīrietim (skat.zemāk).

Uz pieminekļa ir symbols – trijstūris trijstūrī ar kopēju pamatni.
Ēģiptē šī simbola nozīme – DOT
(Rainis: Gūt var ņemot, gūt var dodot, dodot gūtais neatņemams!)

Atgriežoties Latvijā sāku meklēt materiālus par Z-Āfrikas vēsturi un atdūros uz vēsturnieku teikto, ka Lībijā arī bija garamanti, kurus iznīcināja un izkliedēja Pasaules ceļos . . .

Тайны древних цивилизаций Pоберт Темпл МИСТЕРИЯ CИРИУСА, 2006, Москва "ЭКСМО"

По словам Геродота гараманты были постепенно вытеснены из Ливии к юго-заподу. . они отступили к Фесцану, расположенному в пустынных райoнах южнои Ливии. Геродот ещё около 450 г.до н.э. писал о гарамантах: ". . в своих двухколёсных колессницах. . гараманты паресeкали Сахару. . очень легкие гарамантские и фаруские колесницы могли использовать только в сражениях, а не для перевозки товаров. Интересно, что слова Геродота и Страбона получили весомое подтверждение, когда в Сахаре были найдены наскальные изображения двухколёсных колесниц, влекомых четвёрками лошaдей."
T: Pēc Herodota vārdiem, garamantus pakāpeniski izspieda no Lībijas dienvid-rietumiem..viņi atkāpās līdz Feskānai, kas atrodas Lībijas dienvidos, –  tuksnešu rajonos. Herodots vēl aptuveni 450. g.p.m.ē. rakstīja par garamantiem: ”savos divriču pajūgos. . garamanti šķērsoja Sahāru .. ļoti vieglie garamantu un fariziešu divriči varēja tikt izmantoti tikai kaujās, bet ne preču pārvadāšanai.” Interesanti, ka Herodota un Strabona teiktais guva vērā ņemamu apstiprinājumu, kad Sahārā bija atrasti klinšu zīmējumi ar divriču pajūgiem kuros iejūgti četri zirgi.

В книге "Белая богиня"Роберт Грейвс также пишет о гарамантах. .  Професор Флиндерс Петри полагает, что священный союз между Ливией и материковой Грецией воcxодил к третьему тысячилетию до н.э. О дубе в Амоне заботилось племя гарамантов; греки считали их предка Гараманта "первым человеком".
T: Roberta Greivsa grāmatā „Baltā dieviete” arī  ir rakstīts par garamantiem. . Profesors Flinders Petri pieņem, ka svētā savienība starp Lībiju un Grieķiju bijusi laikā apmēram trīs tūkstošus gadu p.m.ē. Par ozolu Amonā rūpējās garamanti: grieķi uzskatīja viņu senci Garamantu par  „pirmo cilvēku”.

Джеймс Уеллард, автор замечательной книги "Затерянные миры Африки", подробно обсуждает вопрос о гарамантах. Оказывается, в песках Сахары сохранились до наших дней остатки загадочных сооружений возведенных тысячилетия назад. Здесь был центр империи гарамантов, разрушеной нашествием мусульман. .
T: Džeims Vellards, brīnišķīgas grāmatas „Āfrikas pazudušās pasaules”autors, sīkumos pārspriež  jautājumu par garamantiem. Izrādās, ka Sahāras smiltīs saglabājušās līdz mūsu dienām noslēpumainas būves, kas celtas tūkstošiem gadu atpakaļ. Te bija garamantu impērijas centrs, ko izpostīja musulmaņu uzbrukumi. .

В течении всей клаcсической древности о гарамантах то говорят, то забывают –  пока наконец, около 700 г.н.э. их последний царь не был уведён в плен арабскими завоевателями Фесцана и гараманты не иcчезли со стрaниц истории. Так или иначе их Сахарная империя просуществовала свыше 1000 лет. Мы, однако, пoчти ничего не знаем о культуре и истории гарамантов. .
T: Visas klasiskās senatnes laikā par garamantiem te runā, te aizmirst tos –  kāmēr galu galā aptuveni 700. g.m.ē. viņu pēdējo  ķēniņu aizveda gūstā Feskānas  arābu iekarotāji un garamanti pazuda no vēstures skatuves. Tā vai citādi, viņu Sahāras impērija pastāvēja 1000 gadus. Un tomēr, mēs gandrīz neko nezinām par garamantu vēsturi un kultūru. .

Я бы только добавил, что северо африканская цивилизация была уничтожена императором Юстинианом (527-565 г.н.э.) ещё до нашествия мусульман. Что на гарамантской территории сохранилось множество погребений, пирамид, крепостей и покинутых городов, которых не косалась лопата археолога. . После того, как арабы завоевали империю гарамантов, те, кто уцелел после нашествия, бежали в юго-заподном направлении, смешались с негретянскими племенами, жившими на южном берегу Верхнего Нигера, и переняли их язык. . Теперь мы лучше представляем себе, каким образом удивительные знания о системе Сириуса стали известны догонам и родственным им племенам, живущим на берегах Верхнего Нигера.
T: Es tikai piebildīšu, ka Z-Āfrikas civilizāciju iznīcināja imperators Justiniāns (527.-565.g.m.ē.) vēl līdz musulmanu  uzbrukumam. Ka uz garamantu teritorijas saglabājās daudz apbedījumu, piramīdu, cietokšņu un pamestu pilsētu, kurām nav pieskārusies arheologu lāpsta .. Pēc tam kad arābi iekaroja garamantu  impēriju, tie, kas palika dzīvi pēc uzbrukuma, bēga dienvidrietumu virzienā, sajaucās ar negroīdām ciltīm, kuras dzīvoja Augšnigērijā, un pārņēma to valodu.. Tagad mēs varam labāk saprast, kādā veidā apbrīnojamās zināšanas par Sīriusa sistēmu kļuva zināmas dagoniem un viņiem radniecīgām ciltīm, kuras dzīvoja Augšējā Nigērijā.

Seko stāsts par milzīgiem pazemes ūdens kanāliem u.c. megalītiskām būvēm, ko veikuši it kā negroīdi, bet tad ieradušies agresori garamanti . . . Jāšaubās, jo guanči Kanārijās bija jau 30 000 g.p.m.ē. un tur būvēja līdzīgas būves ūdens savākšanai.  Āfriku no Kanārijām šķir tikai 100 kilometri, un visticamāk – „Guanči” un „Garamanti” ir viens un tas pats civilizācijas zars.
------------------------------------------------------------
Kanārijās  apmeklēju muzeju, kur starp zīmēm un simboliem greznojās Ūsiņa zīme. Viltīgs bija muzeja noformējums, - lai nebūtu saprotams, ka iezemieši bija gaišmataini, visi zīmējumi bija izpildīti tušā, lai izskatās tumšmataini.Tie tērpās kazādās un dzīvoja alās, jo klimats visu gadu šajā vulkāniskās izcelsmes salā ir neparasti silts – sala ir radusies 412 vulkānu darbības rezultātā.  Šis stāsts būtu nepilnīgs, ja nepateiktu, ka Tūrs Heierdāls, kurš bija apceļojis visu Pasauli, par mūža nogales mājām izvēlējās Kanārijas. Viņš izveidoja muzeju, kas bija ļoti savdabīgi noformēts, proti, rakstiskās tabulās rādīja oficiālo viedokli kādā notikumā, un turpat līdzās teikts, lai skatītājs padomā, vai tiešām tā tas ir bijis, jo. . . un tālāk seko Tūra Heierdāla viedoklis  šajā jautājumā. Viens piemērs – Kolumba ceļojums uz Amerikas kontinentu, kas it kā bijis nejaušs, jo viņš esot gribējis nokļūt Indijā, – braucis pēc garšvielām . . . Pirmkārt, Kolumbs nebija Venēcijas audējas dēls, bet gan Portugāļu banķiera dēls, kuram bija zināmas gan senās kartes, gan arī tas, ka Amerikā indiāņi ir pārbagāti ar dzelteno metālu.Vēl Tūrs Heieirdāls raksta, ka Golfa straume no Portugāles virzās uz Kanārijām, kur bija pēdējā Kolumba apstāšanās vieta pirms došanās uz Ameriku.  Tad Golfa straume pagriežas un aiziet Amerikas kontinenta virzienā. Kolumbs to zināja un izkāpa krastā Dominikā, kur tagad viņam par godu uzcelts muzejs.Esmu tur bijusi, bet tas ir atsevišķs stāsts.


Nedaudz  par to, kā šī konkista tika veikta. Muzeja materiālos redzams, ka līdz brīdim kad ieradās spāņu-katoļu konkistadori, salu apmeklēja gan feniķieši, gan grieķi, gan skandināvi, gan romieši u.c. Tika izpētīts iezemiešu dzīvesveids, un, kad bija skaidrs – tiem nav šaujamo ieroču, un pretestība nav paredzama, tad 1406.gadā salai pretīm nostājās spāņu karakuģis, piedāvājot  savu draudzību, savus karaļus un savu Dievu. Iezemieši atbildēja, ka draudzību viņi pieņem, bet karaļi viņiem ir savi, savukārt par Dievu viņi padomās (salā bija 9 karaļvalstis, kur katru gadu karaļi sapulcējās vulkāna Taides pakājē uz apspriedēm, – vēlāk tā vieta tika pārdēvēta par Senkēviča laukumu jo tur ļoti bieži ir redzami lidojoši objekti jeb NLO).  . . Domāt nesanāca – konkistas laikā visus vīriešus, kas nepakļāvās un nepieņēma katoļticību, nogalināja, bet sievietes un bērnus izveda uz Spānijas vergu tirgiem. Tos vīriešus, kas pakļāvās, izmantoja zemes darbos, liekot apstrādāt vulkāniskās terases, – padarīja par vergiem.  Un tā, viss, kas notika Kanārijās, atgādina Amerikas kontinenta kolonizāciju un kolonistu ārkārtīgo nežēlību un cinismu gan pret iezemiešiem, gan pret viņu kultūras mantojumu. Tas pats liktenis piemeklēja arī mūs, bet . . . tā ir atsevišķa tēma.

Šie tēli, kas redzami uzņēmumā, greznoja Tūra Heierdāla muzeja ieejas laukumu. Redzam uzpūtīgu un aprobežotu spāņu iekarotāja – konkistadora figūru – kreisajā pusē un visnotaļ simpātisko figūru – iezemieti – labajā pusē. Var manīt lielu atšķirību starp šīm figūrām. Nāk prātā Raiņa teiktais:  „Nicināt var cilvēku ne tādēļ, ka viņš garīgi stāv zemāk, bet tādēļ, ka viņš garīgi zemāk būdams apspiež garīgi augstāk stāvošo.”(KR 17, 253.)

--------------------------------------------------------

Turpinot jāteic, ka teiksmas galvenaie varoņi, šķērsojot neskaitāmus laiku lokus, ir nonākuši  līdz mūsdienām, bet ak un vai, ir tapuši tikai par savu senču ēnām. Garajā ceļā dažādu iemeslu dēļ ir pazaudēts pārāk daudz no pūrlādes satura . . . Vai tas vairs ir atgūstams, jo atmiņa par pagājušiem laikiem ir izbalējusi tik stipri, ka pat spožākos saules staros tā nespēj atgūties, – atmiņa ir daļēji dzēsta.
Būtu lieliski  ja latvieši atbrīvotos no  mankurta cepures, ko uzvilka tie, kas vēlējās un vēlas vēl aizvien valdīt, pārvaldīt  un  kuru Pasaules uzskata pamatos ir dihotomija jeb, kā viņi paši teic, „dievišķais nelīdzsvars”, ko panāk ar kariem, revolūcijām – „skaldi un valdi” politiku.

Interesantas atziņas  TV raidījumā “Mēs esam” 02.02.2007.  izteica bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sarunā ar rakstnieci Māru Zālīti. Īss atstāsts no dzirdētā.

V.Vīķe-Freiberga par tautas dziesmām: Bārenīte mēnesnīcā auda, bet mātes meita – saulītē iecelta . . . Vajadzētu tikai atcerēties, ka bārenītei tēvs – Dievs, bet māte – Laime. Izrādās, bārenītei ir augstu radu bāleliņi – Rīta un Vakara zvaigznes. . . Bārenītei pašai ir jāapzinās, ka tie ir viņas īstie radi. Ir grūti laiki, bet bārenīte nezaudē cilvēcību arī grūtībās. Pasakās pazemē ir ābele.  Ko dara abas māsas?  Bārenīte – iznes uguni! Mātes meita visur ļauna – neiznes uguni!

Lūk, arī tautas dziesma, kas apstiprina iepriekš teikto:
Visi saka, visi saka:/ Bārenīte, bārenīte!
Vaj tādēļ bārenīte,/Ka nav tēva, māmuliņas?
Dievis tēvs, Laima māte,/Dieva dēli bāleniņi.  5055-1

No tiesas, cik neskaitāmas reizes esam jau dzirdējuši – latvieši ir bāreņu tauta, tātad tautas ģenētiskā atmiņa viņus neviļ. Bet, kā izrādās,  ir tikai jāatceras, ka mūsu tēvs ir Dievs un māte Laima, un, atgriežoties pie savas tautas saknēm, mēs atgūsim pašapziņu un būsim liela tauta citu tautu vidū!

Ko darīt ceļiniekam laikā? Ko darīt, ja nesamais ir tik ļoti izkaisīts, ka palikušas tikai sīkas drumslas kā dvēseles nojautas par savu dižo senatni? Es ieteiktu noticēt savai un savas tautas lielajai misijai, ko var izdarīt, izprotot savas tautas dvēseli un iepazīstot tās garamantas. Bet galvenais, ir jānotic tās garaspēkam, kas ir ļāvis tautai izdzīvot cauri visiem laiku lokiem. Te vietā būtu Raiņa teiktais:
Tā ir sabiedrības neveselības un nākoša sabrukuma zīme, ka viņa netic vairs garīgiem spēkiem, bet tikai rupjai varai, kaujamiem ieročiem un naudai. (KR 17, 214.)
Nepietiek savu apspiedēju pārvarēt ar rupju varu, vajaga viņu pārvarēt garīgi un no viņa dzīves likumiem atsvabināties. Kas ir kūtrs vai nespējīgs to darīt, taps atkal apspiedēja vergs arī materiālā ziņā. Te draud jaunām patībām un tautām vislielākās briesmas. (KR 17. 238.)
Tautai pašai jāizšķiras, jāizcīnās iekšēji, vai grib būt patstāvīga? (KR 15, 127)
. . mēs vēl par maz saprotam mūsu tautas dziesmu: mūsu laime tikai, ka mēs viņai vēl stāvam tuvu, tuvāk nekā citas Eiropas tautas savām dziesmām. (KR 17, 67.)
-------------------------------------------------------------------------
Rietumos uzskata, ka visas zināšanas atrodamas Akašas hronikā. No turienes tad arī varam pasmelt  iztrūkstošo - to, ko no mums slēpj VĒSTURES veidotāji. Vārda vēsture jēga labi nolasās krievu valodā istorija, kas jāsaprot  iz-Tori, proti, no Toras ņemtā, tātad  ir semītu vēsture, un  viņu interesēs interpretēta arī Pasaules vēsture. Nenoliedzami, ka šiem vēstures veidotājiem ir bailes, ka cilvēce kādreiz atjēgsies un  sāks dzīvot  pēc Saules rita, proti, pa-Saulei, pārejot no lineārā laika cikliskajā.  Arī to, ka tautas var atjēgties viņi ir paredzējuši, jo katrai tautai  ir ne tikai sociālā, bet arī ģenētiskā atmiņa. Ielūkosimies, ko paši vēstures veidotāji  saka par vēsturi .
Арье Барац "ДВА ИМЕНИ ЕДИНОГО БОГА, Годовой круг чтения Торы", ГЕШАРИМ ИЕРУСАЛИМ 5764; Мосты культуры, МОСКВА 2004. (Новая эра (98-101стр.)
Еврейская история - это мировая история, это единственная иcтория мира, в которую тем или иным образом включаются другие народы, но которые сами по себе, по своей природе живут в не истории. Евреи, и только евреи, задают общечеловеческое  историческое пространство.
T: Ebreju vēsture – tā ir pasaules vēsture, tā ir vienīgā pasaules vēsture, kurā tādā vai citādā veidā ieslēdzas citas tautas, kuras pašas par sevi dzīvo ārpus vēstures. Ebreji, un tikai ebreji, nosaka visas cilvēces  vēsturisko telpu.
ТАНАХ, cемейная хроника еврейского нaрода, одновременно представляет собой мировую историю (..) Hо соответственно и всеобщая мировая история оказывается осмысленной лиш в контексте еврейской истории, в контексте этои cемейной хроники.
T: TANAH, ebreju tautas ģimenes hronika, vienlaicīgi būdama arī pasaules vēsture (..)Bet attiecīgi  arī vispasaules vēstures jēga top saprotama tikai kontekstā ar ebreju vēsturi, šīs ģimenes hronikas kontekstā.
Но что вообще имеется в виду под историеи? История – это дляшчийся суд над язическими богами . .  И начало этому иcходу положено именно исходом евреев из Египта.
T: Bet kas vispār ir jāsaprot ar jēdzienu vēsture? Vēsture – tā  ir ilgstoša  tiesa pār pagānu dieviem. Un sākums tam ir brīdī, kad ēbreji izgāja no Ēģiptes.
Трудно поверить, что человечество когда-нибудь откажется от христианского летоисчисления - слишком уж многое с ним связано и к нему применено. Это летоисчисление заставило уважать себя все народы мира, включая народ еврейский. Но вместе с тем можно надеяться, что когда- нибудь народы заметят, что эта хронология не вполне самостоятельна, что в основе ее лежит прежде всего хронология еврейская: а именно хронология, соотносящая сотворение мира и исход . . Однако все дело в том, что если бы евреи не вышли из Египта, то человеческая история была бы совершенно иной, точнее говоря, никакой истории не было бы вообще.
 T: Grūti noticēt, ka cilvēce kādreiz atteiksies no kristiešu gadu skaitīšanas – pārāk daudz ar to saistīts un pie tā piesaistīts. Šī laika skaitīšana piespieda sevi cienīt visas pasaules tautas, ieskaitot ebreju tautu. Bet var cerēt, ka kādreiz tautas pamanīs, ka šī hronoloģija nav patstāvīga, ka tās pamatos vispirms ir ebreju hronoloģija: bet tieši hronoloģija, kas atbilst pasaules radīšanai un iziešanai. . Un tomēr, ja ebreji nebūtu izgājuši no Ēģiptes, tad cilvēces vēsture būtu absolūti citāda, precīzāk izsakoties, nekādas vēstures nebūtu vispār.
--------------------------------------------------------------------
Man neviļus radās jautājums, kā mēs varam pagriezt apvērsto Pasaules ainu un harmonizēt šo Dieva laisto Pasauli un vai vispār to varam. . . Un tad notika kas tāds, kas mani pārliecināja – varam! Lai lasītājs mani saprastu pastāstīšu šo savu dzīves epizodi.
Pirms kāda laika  mani sameklēja cilvēks, kurš jau vismaz astoņus gadus bija pētījis slāvu-āriešu Vēdas. Tiekoties viņš pastāstīja savu neparasto garīgo pieredzi, proti, meditācijas laikā esot piedzīvojis trīs atklāsmes. Vienai no tām viņš radis skaidrojumu, bet divas palikušas neizprastas. Lūdzu, lai pastāsta man visas trīs.
Pirmajā – viņš redzēja piramīdu, kuras virsotni greznoja riņķveida nobeigums. Tam esot atradis skaidrojumu – tāda būve esot bijusi Hiperborejā, Meru kalnā.

Otrajā bija zieds – neparasti trausls – kā no caurspīdīga stikla, bet tā ziedlapiņas kustējās. . . Mana sirds notrīsēja, jo mirklī sapratu un iztulkoju teikto. Zieds, kas bija no caurspīdīga stikla, – bija lotosa zieds,  kaut arī vēl trausls, tomēr  ziedlapiņas jau kustējās. Tas nozīmē, ka šis zieds ir dzīvs! Antons Rupainis savā darbā min, ka Torā letus sauca par baltajiem lotusiem, jo bija augstas garīgās apziņas cilvēki. . .
Trešais redzējums - no purva aug divi satrupējuši bērzi - tie saaug kopā, veidojot  zaļu un kuplu vainagu... Iepriekš biju  lasījusi  grāmatu par Hiperboreju, kur bērzs tiem bija gudrības simbols. Šie divi satrupējušie bērzi ir  senās zināšanas –  Vēdas un Dainas, kas saaugot veido zaļu lapotni, kas nodrošina dzīvību Dieva laistajai Pasaulei. To apliecina arī slāvu-āriešu Vēdas.
На сегодняшний день с сокращениями переведена всего лишь одна из девяти книг “Сантий Веды Перуна”. Но это в узком смысле Вед. А в широком смысле кусочки Вед хранятся в разных местах всеми белыми народами (..)
T: Šobrīd ar īsinājumiem ir pārtulkota tikai viena no deviņām grāmatām „Santij vedi Peruna”. Bet tas ir šaurā Vēdu izpratnē. Bet plašākā izpratnē – Vēdu daļas glabājas dažādās vietās pie dažādām baltu tautām(..)
------------------------------------------------------------
Kosmiskās nakts laiks ir laiks, kad izmisīgi centušies letu tautu novilkt kalna pakājē, piedāvājot  daudz zemākus Pasaules uzskatus ar praviešiem un kultūrvaroņiem dievu kārtā. Iepazīstoties ar citu tautu reliģijām, sapratu – Dainas ir krāšņākais ar ko man bijis lemts saskarties. Letu Pasaules kokam nav sakņu, tātad – veļu pasaule nav pazemē, bet gan debesīs. Par to liecina dziesma Garā pupa. Mūsu tautai nav grēka jēdziena.  Un vēl, letus Torā dēvē par baltajiem lotusiem, kas norāda uz letu augsto garīgo apziņu.
Mans secinājums pēc ilgstoša pētniecības darba ir – mūsu dievestība ir kosmiskās šūnas Anubis Dievs – Tas, kurš laidis šo Pasauli un stāv pāri tiem „Dieviem” un dievu kārtā ieceltiem praviešiem, kas šobrīd pasludināti par „Dieviem”, - kurš Nīkejas koncila laikā, kurš  citā laikā . . . Nāk prātā Nīčes teiktais, ka Dievs ir miris. Tas liecina - Nīče saprata - cilvēki domās Dievu ir nogalinājuši. Kosmiskās nakts laikā ir radītas vismaz sešas nakts reliģijas, kuru galvenā – Dievu trijotnē nav sievišķo dievestību, bet  mūsu tautas Pasaules uzskats ir kā grauds, ko paredzēts iesēt, Zelta laikmetam sākoties. Vērā ņemamas ir Raiņa domas šajā jautājumā.
Īsti tagadējās kristības spēks ir grieķība un žīdība. Nākamai reliģijai jābūt atkal dzejai, kā bija kultūras sākumā. Latviešu senai ticībai ir labākie dīgļi. (KR 24, 667.)
Tautai vajga būt kādas dzīves dziņas uz nākotni un kādas dzīvas atmiņas no lielas, lepnas pagātnes: tās ir sastāvdaļas viņas dvēselē, kura ir dzīves griba. Bez tās tauta zūd. Ar to tauta nezūd arī nomirdama, jo paliek šīs dzīvās dvēseles darbi kā tālāk darbīga kustība. Žīdus kā tautu uztura ne vien viņu pagātne, sena ticība, bet arī nākotnes dziņa uz mantas krāšanu: visa tauta ir liela kliķe, kompānija veikalam. Uz to mēs nevaram dibināt savu nākotni un dvēseli: mums nau tādu pagātnes mantojumu: dievticības un mantkārības kopojums: nau tādu vingrinājumu krāšanā un raušanā, nau to jau gatavo naudas krājumu. Bet mēs nevaram uz to dibināties arī tādēļ, ka šis pamats tomēr nau diezgan stiprs. Nākotnē neuzvarēs nedzīva manta, bet dzīvs gars. Uz to dibināsim savu dvēseli. Dzīva dziņa uz nākotni: uz izglītību mums ir, vajga dziņu padziļināt uz mākslām un zinībām. . . Pagātnes mums nau, tādēļ mums nau lepnuma. . . Mums tas jāceļ. Senā ticība un tautas dziesmas var būt pamats lepnumam. . Tas mūs saturēs kopā kā tautu, tas mūsu lepnums. (KR 24, 670.)

Grāmatā "ДВА ИМЕНИ ЕДИНОГО БОГА, Годовой круг чтения Торы" teikts, ka pasaules dihotomijai  vienība nav raksturīga. Uzsvērts, ka jebkura izredzētība saistās ar cīņu starp brāļiem, ka atšķirības nav jāmeklē tradīcijās, bet gan cilvēka divējādā dabā. Manas domas ir pretējas – atšķirība jāmeklē tieši tradīcijās! Jāteic, ka dihotomijas balstītāju mērķis ir izveidot no tautām vergu baru, kas kalpotu viņu materiālistiskām vēlmēm, un, lai tas notiktu, ir jāapvērš Dieva laistā Pasaule kājām, kas daļēji  ir jau izdarīts.  Šie neļaudis vēlas bezrūpīgi dzīvot Pasaulē, kur tautas neeksistētu, bet paliktu tikai tie indivīdi, kas atzītu viņu izredzētību un kalpotu šiem TRANIEM. Jāteic, ka vērst visu var vienīgi sekojot savām senču tradīcijām.  Ar to arī sāksim! Mums nekas nav jāizdomā no jauna, jo to savulaik, t.i., 500 gadus p.m.ē., veica izcilais domātājs – Konfūcijs, kurš teicis: „Dzīvei jābūt kā rituālam un rituālam kā dzīvei!”
Ieskats A. Maslova grāmatā KONFŪCIJS / Visas pasaules filozofija 30 minūtēs.
(Citāti no grāmatas un komentārs – sagatavoja Irēna Saprovska, Lasīt šeit)

Konfūcijs (551.- 479.g.p.m.ē.), kura vārds ķīniešu valodā skan kā Kundzi vai Kungs Fu Cu (Viedais kungs). Viņu dēvē par ķīniešu nācijas Simbolu un Skolotāju.

Par sevi Konfūcijam nepatika stāstīt, un savu dzīves ceļu viņš spēja aprakstīt dažās rindiņās: „Piecpadsmit gadu vecumā es pievērsu savas domas mācībām.Trīsdesmit gadu vecumā biju ieguvis patstāvību. Četrdesmit gadu vecumā spēju atbrīvoties no šaubām.Piecdesmit gadu vecumā es iepazinu Debesu gribu. Sešdesmit gadu vecumā iemācījos atšķirt patiesību no meliem. Septiņdesmit gadu vecumā es sāku sekot savām sirds vēlmēm un nepārkāpu rituālu.” Šis viņa ceļš kļuva par visas ķīniešu tradīcijas tikumisko orientieri. Viņa mācība ir ļoti daudzšķautnaina: tā ietver sevī garīgās un sociālās normas, kas tika nodotas no paaudzes paaudzē gandrīz divarpus tūkstoš gadu garumā. Šīs normas attiecas uz cilvēka audzināšanu, noteica viņa uzvedību ģimenē, dienestā un sabiedrībā, kā arī ievirzīja noteiktā gultnē domāšanu. Līdz pat šim laikam tieši konfūcisms ir tas avots, no kura izplūst milzīgs garīgais lādiņš, kāds piemīt visai ķīniešu nācijai.

Kas ir Konfūcija laika Ķīna? Pirmām kārtām tā ir ķildu plosīta, daudzās valstiņās sašķelta zeme .. Tas viss liecina, ka „Padebešu valsts ir zaudējusi harmoniju” un, kā uzskatīja pats Konfūcijs, „cēlās senatnes” zelta laikmets palicis pagātnē. Konfūciju vispār kopš jaunības gadiem valdzināja aizgājušo gadu laikmetu likumu pievilcīgums, to laikmetu, kad pastāvēja ideāla pārvalde, kad vēl nebija sarauta saikne starp cilvēkiem un gariem. Viņa ideāls ir atgriešanās pie aizgājušo gadsimtu stabilitātes, ideāla valdnieka meklējumi – valdnieka, kurš līdzinātos senlaiku gudrajiem, kas „dzīvoja saskaņā ar Debesīm”. Pēc būtības viņš meklē valdnieku – magu, kas nesaraujami saistīts ar Debesīm un translē uz zemi Debesu svētību. Tas ir arī aicinājums katram cilvēkam ievērot veselu rituālo noteikumu kompleksu un pat domāt noteikta veida domas, kas ļauj pastāvīgi uzturēt saikni starp Debesīm un zemi .. Viņš nav atsvešināts no jūtu un emociju pasaules kā budists, nav tik brīnumains savos stāstos kā Džuandzi, viņam nepiemīt pārdabiskas spējas kā daoistu magiem. Viņš ir tāds pats kā visi un tomēr daudz vairāk mistisks nekā desmitiem citu garīgo skolotāju Senajā Ķīnā . . viņš ir apbrīnojami viengabalains. „Mans ceļš ir visu sasaistīt vienkopus,” Konfūcijs saka savam skolniekam. Viņu saprast ir vienkārši – viņš nekad nerunā par transcendentām, apslēptām, mistiskām lietām, jo ir lietas, kas mūsu apziņai nav pieejamas. . Viņš domāja nevis par Debesu un Zemes rašanos, bet par to, kā cilvēkam saprast augstāko „gribu” un nebūt pretrunā ar to. Konfūcija mācība pirmām kārtām ir zināšanas par katrai personībai piemītošo cilvēcisko, un šajā sakarībā Visums viņam ir antropocentrisks, proti, cilvēks tajā ir Debesu impulsu un garu gribas iemiesojuma centrs. Taču ir jābūt arī kādam īstena cilvēka paraugam. Konfūcijs to nosauca par „cildeno vīru”, kas iemieso sevī visas tikumiskās īpašības: vīrišķību un humānismu, patiesīgumu un cilvēciskumu, mērenību vēlmēs un uzticību, pienākuma un taisnīguma jūtas.

Uzskata, ka konfūcisms ir izcils ķīniešu filozofiskais un garīgais mantojums. .tomēr konfūcisma būtība meklējama dziļāk. Tā nav pat nacionālā ideja – tā ir nacionālā psiholoģija. . Konfūcisms ir politiska ideja, kas apvieno Ķīnu. Tas ir arī absolūts ķīniešu tautas nacionālā rakstura nospiedums .. Viņš apcerēja „šīszemes” lietas, brīnumainā kārtā reducējot jebkuru svēto rituālo principu līdz ikdienas darbībai - „paveiktu atbilstoši rituālam”.. Konfūcisms Ķīnā veica faktiski visas reliģijas funkcijas un tādējādi kļuva par nacionālu kvazireliģiju. Katrā ziņā cita veida reliģisko apziņu Tālie Austrumi nav pazinuši. . Konfūcijs – filozofs. Daļēji tā ir nodeva ķīniešu zinātniekiem, kuri 20. gs. pirmajā pusē centās konstatēt savā vēsturē „filozofiju” un pielīdzināt savu attīstību Rietumu tradīcijai. . Neviena filozofiska mācība, ko mums snieguši pat visspožākie Rietumu gudrajie, ar Aristoteli un Seneku sākot un ar Hēgeli, Nīči un Kirkegoru beidzot, nekad neviena nav kļuvusi nedz par valsts doktrīnu, nedz daudzu paaudžu dzīves jēgu. Pēc dažiem gadsimtiem, bet dažkārt arī krietni vien ātrāk, šīs filozofijas skolas ir atstājušas pēc sevis nevis sekotāju skolas, bet gan tikai zinātniekus sholastus, kas metodiski studē iepriekšējo paaudžu darbus. Uz filozofisku pētījumu pamatiem Rietumos ir radušās universitātes un akadēmijas, bet nekādā ziņā ne valstiskas kopības.
Konfūcijs apzināti uzsver, ka viņš tikai „nodod tālāk, nevis rada”. Viņš izceļ gaismā, nodod nīcīgajai pasaulei senās maģiskās zinības, to skaitā arī formas, kādās tiek traktēta rituāla jēga, viņš māca dzīvot pēc rituāla, domāt pēc likumiem, pārvaldīt valsti saskaņā ar„Debesu gribu”. Acīm redzot viņš nav filozofs šā vārda klasiskajā izpratnē. Uz ko tad Konfūcijs orientē savus mācekļus?. .viss process pamatojies uz četrām „disciplīnām” –1) „veņ” – senie raksti, kuros „cildenajiem vīriem” jāgūst radošais impulss, salīdzinot sevi ar aizritējušo gadsimtu ideālu; 2)”sin” – rīcība jeb darbība: tas, kā ir jārīkojas „cildenajam vīram”, iemiesojot seno kanonu ideālu: 3) „džun”- uzticība. Šeit runa bija par uzticību gan mācībai, gan valdniekam, gan saviem skolotājiem – kā reālajiem, tā arī mistiskajiem: 4) „siņ”- ticība jeb patiesīgums. Konfūcijs mācīja ar „Dzeju kanonu”, „vēstures kanonu”, rituāliem un mūziku. . un savās pamācībās viņš vismazāk bija filozofs, bet daudz vairāk – „Debesu gribas” interpretētājs. . Runa vairs nav tik daudz par cilvēku Konfūciju, cik par īpašu garīgu būtni, kura pilda visas ķīniešu tautas senča – aizgādņa lomu . . .

Visos Konfūcija pārspriedumos visspilgtāk izceļas „cildenā vīra”(dzjuņdzi) tēls – ideāls tipāžs . . „Cildenais vīrs” ir stingrs, bet bez dusmām, viņš ir kluss un mierīgs, gluži loģiski, pretējs „mazajiem cilvēkiem”(sjau žeņ), kuri nespēj izprast un ievērot dzīves rituālo pusi, just cilvēciskumu, cieņu pret vecākiem cilvēkiem, izpildīt savu pienākumu pret valdnieku. Viņš ir tas, kurš „zina Debesu gribu”, un tieši tas viņu atšķir no parastajiem ļaudīm.. „Cildenais vīrs” ir kļuvis par visas konfūcisma tradīcijas simbolu, par katra kalpojoša ierēdņa vai godprātīga ķīniešu sabiedrības locekļa paraugu, uz ko tiekties .. Viņu ideāls atradās senā pagātnē, kuru domātāji nemainīgi dēvēja ne citādi kā par „cildeno senatni .. Kas piemita senčiem, tam ir jāpiemīt arī viņu pēctečiem, un tātad cilvēki studē savas sākotnējās kvalitātes, „sevi mātes klēpī”. . „Sīkajam cilvēkam” nav svētības, viņš rīkojas, pakļaujoties impulsiem, nevis pēc Debesu pavēles. Turpretī „cildenais vīrs” ir prasīgs pret sevi, atšķirībā no „mazā cilvēka”, kurš ir prasīgs pret citiem. „Cildenā vīra” ideālam ir svešas aklas un palaikam pat nežēlīgas reformas. Gluži otrādi – viņš ieaug senatnē, smeļas no tās un pēc tam ir pacietīgs un iecietīgs pret citiem. . Īstens gudrais nebaidās pazemoties, draudzējoties ar cilvēku, kas nav „viņa kārtas”. Gluži otrādi – viņš ar savu klātbūtni padara cildenāku visu, kas ir ap viņu.. „cildenajam vīram” nav arī jāiejaucas citu cilvēku darīšanās – viņš tiem vienīgi sniedz atbalstu, palīdz, jo „cildenais vīrs” atbalsta cilvēkus viņu labajos darbos un neatbalsta sliktajos. Turpretī „sīkais cilvēks” rīkojas otrādi. „Cildena vīra” domas vienmēr ir par augstāko, par pašu vārāko un kultūrā nesasniedzamo. Būtībā tā arī ir domāšana par pašas kultūras jēgu. .Šim „cildenajam vīram”, lai cik pārsteidzoši tas būtu, nekas īpašs nav jāzina, tāpat kā viņam nav jāiegūst pilnīgas zināšanas. Un arī šīs zināšanas ir gūtas ne tik daudz mācību ceļā, cik saņemot mistisku Debesu sūtījumu. .Pats Konfūcijs reiz ir uzdevis jautājumu: „Vai dzjuņdzi ir daudz jāzina? Pavisam nedaudz. ”Tādējādi „jāzina”parastajam cilvēkam, turpretī dzjuņdzi savas zināšanas gūst ne mācīšanās ceļā. Tieši šajos vārdos apslēpta „cildenā vīra” zināšanu būtības sakne – tās nav no šīs pasaules. .Dzjuņdzi pēc būtības ir tas pats medijs, starpnieks starp cilvēku pasauli un garu pasauli, kurš, pateicoties savai rituāla zināšanai, spēj stāties kontaktā ar Debesīm. .„cildenā vīra” absolūtais iemiesojums ir pats valdnieks . . viņš ir tas, kurš spēj sajust laikmetu saikni un nodot agrāko paaudžu mistiskās gudrības impulsu. . Ar savu klātbūtni „cildenais vīrs” nodibina visu lietu absolūto līdzsvaru, harmoniju un saskaņu. .”Cildenam vīram” raksturīga arī īpaši bijīga attieksme pret vecākiem un senčiem. . sludināja nevis gluži vienkārši cieņu pret vecākiem, bet arī nepieciešamību nodibināt īpašu maģisku saikni ar senčiem, ar sen aizgājušajām dvēselēm. Rūpes par vecākiem ir tikai senču kulta sastāvdaļa, un tieši priekšteču gari dod cilvēkam iespēju audzināt sevī „žeņ” (šim vārdam ir daudz tulkojumu: cilvēciskums, cilvēkmīlestība, žēlsirdība, labestība. „Žeņ” – tas ir vārds, kas būtībā raksturo pareizu, tikumīgu dzīvi.). . tieši „žeņ” nosaka, cik stipra ir rituāli svētā saikne starp cilvēku un viņpasauli. Tā ir spēja pastāvīgi saglabāt saikni ar Debesu spēkiem, ar senču gariem. . Patiesībā šī doma atspoguļojas arī paša hieroglifa žeņ rakstībā, kas sastāv no grafēmas „cilvēks” un divām horizontālām līnijām. Cilvēks kā Visuma triādes daļa savieno divas citas sākotnes – Debesis un Zemi.

Zīmīgi, ka „žeņ” atšķirībā no daudzām citām kvalitātēm nav iespējams iegūt mācīšanās ceļā, to var tikai saņemt, sasniegt, uzņemt . .Vajag tikai pēc „žeņ” tiekties – un „žeņ” tūdaļ pat atnāk. . „Žeņ” nebūt nav „īpašība sev pašam”, savas godkāres apmierināšanai, bet tieši „līkā iztaisnošanai”, proti, kalpošanai cilvēkiem.. audzināšana vienīgi atver šim „žeņ” kanālu, lai tas būtu iespējams. . Ne velti gudrajiem māca „nobriedināt” cilvēkā cilvēciskumu, nevis to iepotēt. Konfūcijs precizēja: „Audzināt tiešumu un izvairīties no izkropļojumiem. Tad arī līko var padarīt taisnu.” Lai sasniegtu „žeņ”, patiesi vajadzīgs morāls varoņdarbs, kas no „cildenā vīra” var prasīt pat sevis ziedošanu – ziedošanos, nevis pazemošanos . . Konfūcijs teica: „Cildenais vīrs” var aiziet, bet nevar pakrist, viņam var šķist, ka ir piemānīts, taču piemānīts viņš nebūs.” Ir skaidri redzams, ka ar jēdzienu „žeņ” apzīmē nevis morālu kategoriju, bet gan mistisku pārdzīvojumu, ko budisma kultūrā sauc par atbrīvošanos, daoismā – par apskaidrību un kas liecina par izmainīta apziņas stāvokļa iestāšanos.

Daudzu nākamo gadsimtu gaitā Konfūcija tēlu un viņa tekstus daudzkārt izmantojuši visdažādākie cilvēki – viduslaiku komentētāji, politiķi, valdnieki. Konfūcija sākotnējā skaidrā doma tika dziļi aprakta zem komentāriem un ieslēpta stereotipos, bet mistiķa un garīgā skolotāja tēls pakāpeniski pārvērtās par didaktiķa – filozofa tēlu.
----------------------------------------------------------------------
Ideāls piemērs – ceļš, kas paver iespēju kļūt par lielu tautu citu tautu vidū un dzīvot harmonijā ar Dieva laisto Pasauli. Ja vēlamies saglabāt savu valsti un tautu, tad ir jāatzīst, ka esam lielas un bezgala skaistas un vērtīgas kultūras mantinieki, un cilvēka cienīga Pasaules uzskata mantotāji.  

Kaut arī Konvencija par NKM Latvijā ir stājusies spēkā, esošā vara visiem līdzekļiem mēģina sadalīt kultūras mantojumu sastāvdaļās, lai izslēgtu no NKM tā garīgo kodolu, atstājot tikai „prasmes”. Nav kultūras mantojums uztverams tikai kā „prasmes” - maizes cepšana, aušana, zeķu un cimdu adīšana utt., bet gan kā viss senču atstātais nemateriālais kultūras mantojums, kas ietver sevī arī latvisko Pasaules uzskatu.

Un tā, Dievs, Laima un Māra ir laimīgi šķērsojuši laika lokus, pateicoties Antiņam, trešajam tēvadēlam, un šobrīd  viņš zelta zirgā  jāj stikla kalnā un modina Saulcerīti  – Latviju! Vietā ir Raiņa teiktais: GARS LAIKU LOKOS REDZĒS JAUNU GAISMU!

Palicis neatbildēts jautājums – kas tad ir lets jeb latvietis un kāda ir viņa īstenā misija šajā Pasaulē? Ne mirkli nešauboties, atbildēšu – latvietis ir tas un tikai tas, kurš rītdienā nes savas tautas kultūras mantojumu. Nekas nav tik svarīgs, kā tautas pastāvēšana, un pastāvēt tā var tikai pamatos liekot savas, gadu tūkstošos pārbaudītas, par labām atzītas vērtības. Beidzot katram latvietim jāatbild – BŪT VAI NEBŪT LATVIEŠU TAUTAI UN LATVIJAS VALSTIJ, jo mūs vieno ne tikai kopīga valoda un zeme, bet arī kultūras mantojums. Mēs esam ieguvuši fizisko brīvību, un tagad ir laiks padomāt par tautas garīgo atmodu, kas ir vienīgais vienojošais – visam centrs un mugurkauls, kā arī veiksmes un izdošanās galvenais nosacījums.

ŠĪ teiksma domāta tiem, kas saprot – visam šajā pasaulē ir nozīme – gan simboliem, gan domām ko nesam savā galvā. Bet galvenais, – lai pārvaldītu savu zemi, ir jāpiepilda tā ar savas tautas garīgām vibrācijām, pretējā gadījumā to darīs citi.



Atgriezties pie satura