Neparasts stāsts VII / Letu tautas misija - Raksti - Neatkarīgie pētījumi

Pāriet uz saturu

Neparasts stāsts VII / Letu tautas misija

Neatkarīgie pētījumi
Publicēja ieeja pētījums ·
Tags: LetiLaimasskujiņaIrēnaSaprovska
Neparasts stāsts ar nezināmām beigām...
Letu tautas misija...

Sākās jauna diena ar jaunu stāstu...
Viss notiek kā pasakā, proti, ir tikai Esības telpai jāuzstāda jautājums un atbilde atnāk. Man ļoti interesēja jautājums- kāda ir mūsu tautas misija...Vairāk kā piecpadsmit gadus esmu veltījusi šī jautājuma noskaidrošanai. Atbilde nāca nejauši, ka daudz kas mūsu dzīvē...

Laimes skujiņa jeb Harmonijas zīme



                      3x9                  3x1        3x6



Griežas pa saulei                               Griežas pret sauli

UGUNS ZĪME (arī Laimes simbols)                     PĒRKONKRUSTS (arī Nelaimes simbols)
Atbilst skaitlim 9                                              Atbilst skaitlim 6
Kur valda patiesība, tur valda Dieva likumi!      Kur valda meli, tur nevalda Dieva likumi,                                                                         bet karš, vardarbība un meli...

9 - simbolizē patiesību;
6 – apvērsta patiesība – nepatiesība jeb meli;
1 – Dieva simbols (Viens ir VISS, un VISS ir viens).
      (Jebkura no šiem skaitļiem reizinājums ar trīs = LIELUMA nozīme.)

Harmonija valda, ja gaisma vismaz par 1/3 gūst pārsvaru pār tumsu!
Dievs darbojās katros LAIKU LOKOS kā pasauli stabilizējošs faktors, - iejaucoties cilvēku likteņos.
Pārējā laikā izpaužas cilvēku brīvā griba.

Katrai tautai ir sava misija, tieši tāpat kā katram cilvēkam. Ir tauta, kas sevi dēvē par „izredzētu”- tās Pasaules uzskata pamatos ir likta DIHOTOMIJA - tas, ko dēvē par „nelīdzsvaru”. Letu tautai pamatos ir likta HARMONIJA, kas dēvējama par „līdzsvaru”. Varam droši apgalvot, ka mūsu pretstatu pasaulē nevar būt tikai viena veida izredzētība - pastāv divas, kas kalpo katra savam mērķim:
- Viena - rada dihotomiju – nelīdzsvaru - caur kariem, naidu, vardarbību, cenšoties izspiest no kosmiskā substrāta jebkādu gaismas dzirksti;
- Otra – cenšas atjaunot harmoniju Pasaulē, kas cilvēku darbības rezultātā vienmēr no tās novirzās. To veic caur rituāliem - ar gara spēku, tā harmonizējot pasauli - liek cilvēcei iet Dieva noliktos ceļus.

Aplūkosim tautas dziesmu, kurai ir liela nozīme mūsu tautas misijas izpratnē

Dainu daudzie līmeņi, ir Dieva likumu kodekss, - pirmkārt jau pašiem latviešiem un tad arī citām tautām.

Sajāja Bramaņi augstajā kalnā / Sakāra zobenus svētajā kokā / Svētajam kokam ir
9 zari
9 lapas                             4 x 9 = LAIKU LOKI /Rainis: „Gars laiku lokos redzēs jaunu gaismu!”/
9 ziedi
9 ogas                                                                
Atskrēja bitīte aiznesa vienu  9 – 1 = 8 - SAULE (Saules kalendārs = kultūras atspulgs tautā.)
Bez gaismas bez Saules, bez sievietes kā radītājas (Laime t/dz. simbolizē Sauli ) nav iespējama dzīvību radoša atmosfēra uz zemes.
Aiznesa mīļ` Māras šūpulī 1 - Dievs visās izpausmēs = DIEVS, LAIME, MĀRA (1=VISS un VISS=1)

Dieva daļa (dzirksts)ir arī cilvēka dvēsele, kura bez patiesības - Dieva liktās Pasaules kārtības
tiek pakļauta degradācijai.

3 x 9 - Lielā patiesība; 8 – Gaisma

Piedziedājums Tu, dari tu! - iekodēts vēstījums –
katros Laiku Lokos leti ir gājuši pasaulē, lai cilvēkiem nestu patiesību un gaismu.

Rainis: Mēs nākam piepildīt visas prasības, visas pasaules ilgas, ne vien materiālu cilvēces labklājību,
bet arī garīgo. (Kr. 15, 95.)
Tu tik raugs masā, pasaulē, tu vari pacelties pār viņu, bet brīvs tiks tikai līdz ar viņu. (KR 14, 270.)

LETS=PROMETEJS
_____________________________

Apstiprinājumu tam, ka šī tautas dziesma norāda uz letu tautas misiju atradu Rudītes Raudupes grāmatā „DIEVATZIŅA Vēdās un Dainās”. Citāts: ”Augstākā Esamība (Braman) ir nemainīga un vienveidīga, turpretim maija (māyā) ir laicīgās jomas nepastāvība, mainīgums un dažādība.” (158.-159.lpp)
Un tā, letu tautas misija ir nest cauri laiku lokiem nemainīgas jeb mūžīgās
Augstākās Esamības likumības = PATIESĪBA.

Ņemam talkā E.Muldašova grāmatu „Dievu pilsētas meklējumos” I sējumu, kur teikts, ka skaitlis 9 iznīcina skaitļa 6 negatīvo nozīmi, proti, ka pasaules piramīdas tika celtas, lai iznīcinātu cilvēku radītās negatīvās enerģijas. Citāts: „ Visos trijstūros, kas veidojas, savienojot piramīdas un senatnes monumentus, saskaitot leņķu summas, visi leņķu raksturojumi noteikti uzrāda skaitli 9 (. .) Bet tas ir arī īpašs skaitlis – caur to var iznīcināt ļauno enerģiju.”(454.lpp.).

E. Muldašovs nav gaišreģis, - drīzāk melnais mags, kurš ļoti nopūlējās, lai grāmatā paustu nepatiesību par skaitļa 9 globālo nozīmi, sakot, ka 9999 ir pasaules bojāejas simbols. Tās ir pareizi tiktāl, cik tā ir „tumsas” radītās pasaules bojāejas zīme – Dzelzs laikmeta beigas. Pasaule bojā neies, jo Laiku Lokos pasaules liktenī iejaucas Dievs, lai to harmonizētu un ievestu kārtējā mītiskā laika lokā – šoreiz Zelta laikmetā. Rainis: ”Gars laiku lokos redzēs jaunu gaismu!”(mītiskie laika loki  – Zelta, Sudraba, Bronzas un Dzelzs, kur katrs no laikiem ir vairāk kā 6000 gadu ilgs periods kopā sastādot  ~ 26 000 gadus) Bet no grāmatas lapaspusēm patiesība spraucās kā „īlens iz maisa”. Grāmatā teikts: ”Saskaņā ar Pitagoru skaitlis 9 simbolizē dievišķās radīšanas cikla beigas un(..) atgriešanos sākumstāvoklī” (452.lpp.)

Un galvenais,  „Dieva pilsētas meklējumos” I sējumā teikts: „Cilvēks, kura domās dominē 999, ir tikai viens Dievs – viņš Pats, kura priekšā nobāl Dievs Radītājs. Citiem vārdiem sakot, tas ir cilvēka tips, kurus sauc par egoistiem(..) Tādēļ cilvēki, kuru domās parādās 999 tipa domas, kļūst mums sveši, pārvēršas par svešķermeņiem mūsu, Dieva radību, vidū. Mēs viņus nemīlam(..) Bet cilvēkiem ar zīmogu 999 mēs, Dieva radības, arī esam garīgi un psiholoģiski sveši. Tādēļ viņi mūs nemīl un ignorē, īpaši neieredzot Dievu, kuru mēs pielūdzam un kuru godinām kā radītāju. 999 tipa cilvēks acīmredzot tomēr saprot, ka viņu ir radījis Dievs, nevis Lucifers.”(471. Lpp.)

Šis stāsts domāts tiem, kas saprot, ka visam šajā Pasaulē ir nozīme – gan simboliem, gan skaitļiem (sakrālā ģeometrija), gan domām ko nesam savā galvā, bet galvenais, - lai pārvaldītu savu zemi, ir jāpiepilda tā ar savas tautas garīgām vibrācijām, pretējā gadījumā to darīs citi.




Atgriezties pie satura