Lielā diena kopā ar Liniņu saimi / ATCELTS - Aktuāli - Aktuāli

Pāriet uz saturu

Lielā diena kopā ar Liniņu saimi / ATCELTS

Aktuāli
Publicēja ieeja Gadskārtas ·
Tags: LielādienaLiniņusaimegadskārtas
Mīļie  draugi, šogad Lielo dienu svinam savu tuvinieku lokā, izrādi 21. martā  Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā ATCEĻAM, bet ceram tikties  turpmākajos gadskārtu svētkos sveiki un veseli!
Lai visiem rimts gars un mundrs prāts!

Pavasara saulgriežu laikā, 21. martā Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā Liniņu leļļu saime aicina iepazīt Lielās dienas norises interaktīvā izrādē ģimenēm ar bērniem. Izrādes sākuma laiks plkst. 12:00.

Liniņu saime ir leļļu ģimene, kas svin gadskārtas svinamos laikus un aicina iesaistīties svētku norisēs un rotaļās arī bērnus ar vecākiem. Kopā ar lellēm bērni var piedalīties svētku gatavošanās darbos un uzzināt par to norisi un nozīmi. Izrādes laikā folkloras kopa “Putni” izspēlē ar gadskārtu saistītās dziesmas un rotaļas. Bet lellēm līdzpārdzīvos aktieri Alīda Pērkone un Rihards Zelezņevs.

Lielā diena ir laiks, kad tumsa un gaisma ir nonākusi līdzsvarā. Tas ir pārejas brīdis, kur būtiski ir palīdzēt dabai iešūpoties jaunam gaismas un dzīvības ritam. Lai to paveiktu, svētkos ir jāveic daudz un dažādas darbības – saules lēktā jāmazgājas avotā, kārtīgi jāizšūpojas, jāripina olas un jāatbrīvo balss ar skaņām dziesmām, jo nu dzīvības spēkam ir vaļa gavilēt – sākas jauns saules ceļš kalnup pretim dabas ziedonim - Jāņu laikam un tās pilnbriedam rudenājos.

Projektu īsteno “Nodibinājums Māras loks” sadarbībā ar KLKI (Kustību par latvisku kultūru izglītībā) un Raiņa un Aspazijas vasarnīcu.

Ieeja bez maksas






Atgriezties pie satura