Jumji un Māras diena kopā ar Liniņu saimi - Aktuāli - Aktuāli

Pāriet uz saturu

Jumji un Māras diena kopā ar Liniņu saimi

Aktuāli
Publicēja ieeja gadskārtas ·
Tags: LiniņusaimegadskārtasJumjiMārasdiena
Pirmā šī gada pļaujas un maizes diena leļļu izrādē bērniem

Iesākoties rudens laikam un labības novākšanai, kad galdā tiek likti pirmās labības maizes klaipi, Liniņu leļļu saime aicinu uz interaktīvu izrādi un izzinošajām darbnīcām visai ģimenei Koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga” 11. augustā plkst. 13.00, izspēlējot Jumju un Māras dienas norises un iepazīstot seno svētku svinēšanas tradīcijas.


Liniņu saime ir leļļu ģimene, kas svin gadskārtas svinamos laikus un aicina iesaistīties svētku norisēs un rotaļās arī bērnus ar vecākiem. Kopā ar lellēm bērni var piedalīties svētku gatavošanās darbos un uzzināt par to norisi un nozīmi. Izrādes laikā folkloras kopa “Putni” izspēlē ar gadskārtu saistītās dziesmas un rotaļas. Bet lellēm līdzpārdzīvo aktieri Alīda Pērkone un Rihards Zelezņevs.

Pēc izrādes leļļu saime aicina Margitas Porietes vadībā izzināt labības noslēpumus un pagatavot savu labības Jumi, bet pie meistara Māra Alkšņa izveidot maizes dēlīti ar sviesta nazi.

Projektu īsteno “Nodibinājums Māras loks” sadarbībā ar Koka ēku renovācijas centru “Koka Rīga”, kopienu “Avotu apkaime” un KLKI (Kustību par latvisku kultūru izglītībā).

Gadskārtu spēli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Ieeja bez maksas



Atgriezties pie satura