Gadskārtu spēle lieliem un maziem - Meteņi kopā ar Liniņu saimi - Aktuāli - Aktuāli

Pāriet uz saturu

Gadskārtu spēle lieliem un maziem - Meteņi kopā ar Liniņu saimi

Aktuāli
Publicēja ieeja Gadskārtas spēle ·
Tags: Meteņi
10. februārī plkst. 13:00 Koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga” viesosies leļļu saime – Linini, lai kopā ar bērniem un viņu vecākiem iepazītu Meteņu svinamā laika norises, kā arī apgūtu koka apstrādes amata prasmes.

Aicinām uz interaktīvu leļļu spēli ģimenēm ar bērniem, kuras laikā aktieri kopā ar folkloras kopu izspēlēs Meteņdienas stāstu. Piedalīties un palīdzēt Liniņu saimei varēs arī bērni, ejot rotaļās, palīdzot stāsta varoņiem atrisināt sarežģītas situācijas vai meklēt atbildes uz neizprotamiem jautājumiem, kā arī kopīgi gatavoties svētku norisēm un piedzīvot tās.

Pēc izrādes ģimenes varēs piedalīties koka amatniecības darbnīcā, lai pagatavotu ko noderīgu svētku norisēm.

Gadskārtu svētki senatnē bija visas saimes kopīgi gaidīts un gatavots notikums. Lai atjaunotu šo tradīciju, aicinām svinēt svētkus saimes lokā. Arī pieaugušie var mācīties līdz ar savām atvasēm, tāpēc gadskārtu spēle ir lielisks veids, kā ģimenei pavadīt laiku kopā un arī apgūt zināšanas, kas vēlāk var noderēt svētku rīkošanai savās dzimtas sētās.

Izrādē ar lellēm darbosies aktieri Alīda Pērkone un Rihards Zelezņevs. Rotaļas, dziesmas, dejas izspēlēs un norisēs iesaistīsies Lēdurgas folkloras kopa “Putni”. Amatnieku darbnīcas vadīs kokapstrādes meistars Māris Alksnis.

Projektu īsteno “Nodibinājums Māras loks” sadarbībā ar Koka ēku renovācijas centru “Koka Rīga”, kopienu “Avotu apkaime”, KLKI (Kustību par latvisku kultūru izglītībā) un vietējiem uzņēmējiem.




Atgriezties pie satura