Aizgāja, Mārtiņš, aizrībināja! - Aktuāli - Aktuāli

Pāriet uz saturu

Aizgāja, Mārtiņš, aizrībināja!

Aktuāli
Publicēja ieeja Aktuāli ·
Tags: GadskārtuspēleMārtiņiSaulesgadsLiniņusaime
10. novembrī mājīgajās Koka Rīgas telpās noritēja noslēdzošā gadskārtu spēle lieliem un maziem - Mārtiņi kopā ar Liniņu saimi.

Bijām paprāvs pulks Mārtiņbērnu un visi kopā varējām ar aktieriem Alīdu un Rihardu un skanīgo Lēdurgas folkloras kopu "Putni" uzzināt, kas svarīgs paveicams Mārtiņdienu gaidot, kāpēc Mārtiņos apkārt staigā "vecīši", kāpēc Mārtiņu sauc par karavīru un kā karavīra asais prāta zobens var noderēt ikvienam ziemas tumšo laiku pavadot.

Prātu jāprot turēt mundru, tāpēc lieti noderēja arī sakāmvārdu mīklu spēles. Bet, lai prasmīgas būtu arī rokas, pēc izrādes meistars Māris Alksnis ierādīja kā darināt "vecīšu" maskas no koku mizām, un kopā ar leļļu meistari Sarmīti Meieri tapa vasaras ziediem pildītas lina mīļmantiņas.

Paldies mājīgajām Koka Rīgas telpām par uzņemšanu, esam šo ceļu kopā skaisti nogājuši, turpmāk Liniņu saime kāps ratos un brauks citviet gadskārtu stāstus stāstīt. Paldies arī lieliem un maziem Mārtiņbērniem, kas uzmanīgi visu klausījās, no sirds iesaistījās un rūpīgi amatu prasmes apguva!

Un liels paldies Valsts Kultūrkapitāla fondam un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments par finansialu atbalstu gadskārtu spēles tapšanā!

Lai tumsai šoziem īsi ceļi, lai gaismas pilns ik mājoklis!
Foto: Aļģirds Lukoševičus



Atgriezties pie satura