Mārtiņdienas gadskārtu spēle kopā ar Liniņu saimi - Aktuāli - Aktuāli

Pāriet uz saturu

Mārtiņdienas gadskārtu spēle kopā ar Liniņu saimi

Aktuāli
Publicēja ieeja gadskārtas ·
Tags: LiniņusaimegadskārtasMārtiņi
10. novembrī plkst. 16:00 uz noslēdzošo gadskārtu izrādi un radošajām darbnīcām aicina Liniņu leļļu saime, kas kopā ar bērniem izspēlēs Mārtiņdienas norises. Leļļu izrāde noritēs Koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”, Krāsotāju ielā 12.

Liniņu saime ir leļļu ģimene, kas svin gadskārtas svinamos laikus un aicina iesaistīties svētku norisēs un rotaļās arī bērnus ar vecākiem. Kopā ar lellēm bērni var piedalīties svētku gatavošanās darbos un uzzināt par to norisi un nozīmi. Izrādes laikā folkloras kopa “Putni” izspēlē ar gadskārtu saistītās dziesmas un rotaļas. Bet lellēm līdzpārdzīvos aktieri Alīda Pērkone un Rihards Zelezņevs.

Izrādes laikā varēs uzzināt kas ir Mārtiņdiena un kā tā ir svinēta senatnē. Kāpēc līdz Mārtiņiem jāpadara visi darbi, kāda ir svētku nozīme un kā pavadīt ziemas laiku, kas iesākas līdz ar Mārtiņdienu, piepildīti un aizraujoši.

Pēc izrādes meistara Māra Alkšņa vadībā varēs izveidot savu vecīšu masku no koka mizas vai auduma, kā arī satikt Liniņu saimes krustmāti – leļļu meistari Sarmīti Meieri un kopīgi pagatavot mīļmantiņu.

Projektu īsteno “Nodibinājums Māras loks” sadarbībā ar Koka ēku renovācijas centru “Koka Rīga”, kopienu “Avotu apkaime” un KLKI (Kustību par latvisku kultūru izglītībā).

Gadskārtu spēli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Ieeja bez maksas





Atgriezties pie satura